07 oktober 2020

Wie wint de Henk Faber Bokaal?

Wie draagt u voor?

U kent ze vast wel: mensen die mensen met elkaar verbinden. Niet uit eigen belang, maar om goede dingen te bereiken.

Wij zijn opzoek naar mensen die bruggenbouwers zijn in Midden-Groningen. Misschien is er zo iemand in uw organisatie op deze verbindende manier werkzaam. U kunt hem of haar dan voordragen voor de Henk Faber Bokaal!

Het CDA Midden-Groningen vindt het meedoen van burgers in de maatschappij belangrijk. Sommige burgers doen dat op een bijzondere manier en realiseren belangeloos mooie dingen voor anderen in Midden-Groningen. Het zijn bruggenbouwers die er voor zorgen dat partijen en belangen bij elkaar gebracht worden.

Om deze initiatieven te waarderen heeft het CDA Midden-Groningen de Henk Faber Bokaal in het leven geroepen.

Wie was Henk Faber?

Henk Faber is lange tijd als voorzitter betrokken geweest bij CDA Slochteren. In de periode voorafgaand aan de gemeentelijke herindeling bracht hij de drie afdelingen Slochteren, Hoogezand Sappemeer en Menterwolde samen. Hij verbond hen, bouwde de brug.

Zo deed hij dat ook in zijn privé en werkzame leven. Hij verbond door zijn enthousiasme en voortvarendheid, maar met oog voor het tempo van iedereen. Een warme persoonlijkheid. Helaas is hij niet meer onder ons: hij is op 12 april 2017 op 48 jarige leeftijd overleden.

Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd.
In dat licht hebben wij, in overleg met zijn weduwe Marjon, gemeend onze waardering voor hem te uiten in de Henk Faber Bokaal.

Henk Faber Bokaal

Deze bokaal zal eens per jaar worden uitgereikt door het CDA Midden-Groningen aan een burger. De prijs bestaat naast de bokaal, uit een bedrag van € 200,= waarvan € 100,= voor de bruggenbouwer zelf is en € 100,= voor een lokaal goed doel naar keuze. Uiteraard wordt dit doel gekozen door de prijswinnaar.

Voordragen kandidaten

Kandidaten kunnen worden voorgedragen door de jury of door derden: u dus! De genomineerde hoeft geen CDA lid te zijn, enige vereisten zijn dat de daden waarvoor de persoon is genomineerd in Midden-Groningen zijn uitgevoerd en dat deze voldoen aan de omschrijving van "bruggenbouwer". Iemand kan meerdere malen genomineerd worden, maar slechts eenmaal winnen.

Dus: bent u of kent u iemand met deze kwaliteiten, draag haar of hem dan voor. Dit kan, uiteraard met onderbouwing, naar henkfaberbokaal@gmail.com. Doe dit voor 25 oktober 2020.

De winnaar wordt bepaald door een combinatie van stemmen via de sociale mediakanalen van CDA Midden-Groningen en door de jury van de bokaal. Deze jury bestaat uit Marjon Bouma, weduwe van Henk, Marlies Roelvink, bestuurslid en Erianne van der Burg, fractievoorzitter, van CDA Midden-Groningen. Daarnaast wordt de winnaar van het voorgaande jaar uitgenodigd zitting te nemen.

De uitreiking vindt plaats op of rond 20 november 2020.

We hopen bedolven te worden onder voordrachten, ze zijn er zeker maar vaak treden ze niet voor het voetlicht, deze bruggenbouwers.

Nu is de kans om uw waardering voor deze mensen te laten zien!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.