12 september 2021

Wie wint de Henk Faber Bokaal 2021?

Dé kans om een onbekende bruggenbouwer in het zonnetje te zetten!

CDA Midden-Groningen is voor de tweede keer op zoek naar bruggenbouwers uit de gemeente Midden-Groningen die in aanmerking komen om de Henk Faber Bokaal 2021 te winnen.

CDA Midden-Groningen vindt het meedoen van burgers in de maatschappij belangrijk. Sommige burgers doen dat op een bijzondere manier en realiseren belangeloos mooie dingen voor mede-inwoners van Midden-Groningen. Het zijn bruggenbouwers die er voor zorgen dat partijen en belangen bij elkaar gebracht worden. Deze bruggenbouwers zetten wij graag in het zonnetje.

Naamgever
Nog maar enkele jaren geleden is ons een bruggenbouwer pur sang ontvallen: Henk Faber. Waar en hoe hij ook actief was, privé, werk en in zijn leefomgeving: hij verbond door zijn enthousiasme en voortvarendheid, maar met oog voor het tempo van iedereen. Een warme persoonlijkheid.  Om hem én deze bijzondere gave van bruggenbouwer te blijven herinneren is deze bokaal in het leven geroepen.

Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel,
maar blijven toch voor altijd.

Henk Faber Bokaal
De bokaal wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt aan een tot nu toe onbekend gebleven bruggenbouwer. De prijs bestaat naast de bokaal, uit een bedrag van € 200,=, waarvan € 100,= voor de bruggenbouwer zelf is en € 100,= voor een lokaal goed doel naar keuze. Uiteraard kiest de prijswinnaar dat goede doel.

Voordragen kandidaten
Kandidaten kunnen worden voorgedragen door iedereen, ook door u dus! De genomineerde hoeft geen CDA-lid te zijn, enige vereisten zijn dat de daden waarvoor de persoon is genomineerd in Midden-Groningen zijn uitgevoerd en dat deze voldoen aan de omschrijving van "bruggenbouwer". Iemand kan meerdere malen genomineerd worden, maar slechts eenmaal winnen.

Dus: bent u of kent u iemand met deze kwaliteiten, draag haar of hem dan voor. Dit kan tot uiterlijk 10 oktober 2021, uiteraard met onderbouwing, naar: henkfaberbokaal@gmail.com

De winnaar wordt bepaald door de jury van de bokaal. Deze jury bestaat uit Marjon Bouma, weduwe van Henk, Christiaan Wiepkema, winnaar van de eerste Henk Faber Bokaal, Marlies Roelvink, bestuurslid en Erianne van der Burg, fractievoorzitter van CDA Midden-Groningen.

We hopen bedolven te worden onder voordrachten, ze zijn er zeker maar vaak treden ze niet voor het voetlicht, deze bruggenbouwers.

Nu is de kans om uw waardering voor deze mensen te laten zien!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.