02 oktober 2020

Zorg voor goed alternatief voor station Sappemeer Oost

De provincie wil station Sappemeer Oost sluiten voor betere reismogelijkheden voor de regio’s  Winschoten, Veendam en mogelijk Stadskanaal. Een voorstel daarover staat vandaag op de agenda van Provinciale Staten.

In beginsel is de fractie van het CDA in de gemeenteraad van Midden-Groningen tegen sluiting van Sappemeer Oost, maar gelet op het onderzoeksrapport, heeft de raadsfractie in samenwerking met de CDA Statenfractie gezocht naar een oplossing.

Als sluiting toch noodzakelijk is, vanwege de achterliggende regio’s, dan zouden de volgende maatregelen een mogelijke oplossing zijn:

  • Lijn 174 Veendam naar Groningen HS een uursdienst en route strekken via de Kerkstraat naar de A7(of via Martenshoek en Winschoterdiep)
  • Gorecht bedienen met lijn 107 Stadskanaal via Gorecht naar Kardinge en Zernike, i.p.v. Kerkstraat waar lijn 171 Veendam naar Zernike al rijdt.
  • Daarnaast zou een niet geaccordeerde wijziging voor de dienstregeling 2021 van lijn 17 van Winschoten via Ommelander Ziekenhuis en Noordbroek naar Zuidbroek met aansluiting op trein en lijn 174 een verbetering betekenen voor onze inwoners naar zowel het ziekenhuis maar ook voor inwoners die noodzakelijk naar gemeentelijke instellingen in Hoogezand en Sappemeer moeten. 

Raadslid Harry Wind: “CDA Midden-Groningen is niet voor sluiting van station Sappemeer Oost, maar door bovenstaande wijzigingen ontstaat er een redelijker alternatief voor de huidige gebruikers van station Sappemeer Oost. Het zijn in onze ogen haalbare wijzigingen. Wij willen graag dat de provincie zich als compensatie voor de sluiting hiervoor inspant.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.