07 maart 2015

Luit Engelage staat verkiesbaar!

        WATERSCHAPSVERKIEZINGEN                                   

 

 

Het belang van het waterschap ontdek je als het mis gaat

 

Schoon water, droge voeten. Schoon water voor de burger, agrarische sector en industrie, het klinkt zo vanzelfsprekend. Het waterschap is de basis van die vanzelfsprekendheid. Op het moment dat er iets mis gaat, blijkt het belang van het waterschap. Luit Engelage wil zich er sterk voor maken, dat er nauwelijks iets mis kan gaan in het gebied van waterschap Hunze en Aa’s.

 

.

 

Luit Engelage ( nr. 3, CDA lijst Hunze en Aa’s) is gepokt en gemazeld in het openbare bestuur, waarvan vele jaren als raadslid in Scheemda en Oldambt. Hij stond als formateur aan de wieg van de huidige coalitie en daarmee het college van de gemeente Oldambt. Succesvol besturen kan alleen samen met de burgers. “Dus burgers actief, tijdig en begrijpelijk informeren en raadplegen over plannen en uitgaven. En daarnaast de lasten niet eerder dan in uiterste nood verhogen.” Het waterschap moet midden in de samenleving staan daarom moet het uitgangspunt zijn samenwerken met andere (overheids)organisaties om zo werk met werk te maken. “Droge voeten en gezond water voor een acceptabele prijs,”  is het recht van iedere inwoner van het gebied van waterschap Hunze en Aa’s   

 

Maar het gaat in het waterschap om meer zegt de aankomende waterschapbestuurder.  Medicijnresten in het oppervlakte water is bijvoorbeeld een probleem dat zwaar onderschat wordt zegt Luit Engelage  “Daar zullen we de komende bestuursperiode afspraken over moeten maken met zorginstellingen en patiëntenorganisatie.” Luit is verder van mening dat het afvalwater een vat vol grondstoffen is. Goed rentmeesterschap betekent die stoffen opnieuw gebruiken. “Stikstof, fosfaat en cellulose grondstoffen die door aangepaste rioolzuivering afgescheiden kunnen worden en hergebruikt kunnen worden.” 

 

“Ik kan niet garanderen dat er in het gebied van Hunze en Aa’s nooit iets mis gaat. Maar, als CDA bestuurder, kan ik  er wel voor zorgen dat schoon water en droge voeten een vanzelfsprekendheid blijft,” aldus de gedreven bestuurder.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.