Ik ben opgegroeid in het Limburgse Heythuysen. Maar woon inmiddels al 24 jaar in de provincie Groningen. Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik met veel plezier in Haren. In  2015 mocht ik namens het CDA gedeputeerde worden in Groningen. Als gedeputeerde heb ik me hard gemaakt voor meer werk voor Groningers. Ook ondernemerschap en de verduurzaming van de chemie zijn belangrijke onderwerpen geweest. Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat je pas echt verandering kunt brengen als je samen werkt met inwoners, instanties en bedrijven. Vertrouwen op elkaar,  risico’s durven nemen en samen aan de slag! 

Waarom het CDA?

Mijn vader was op jonge leeftijd afgekeurd maar bleef actief werken en deed er zelfs nog vrijwilligerswerk bij. Hij deed wat hij kon doen. Tot aan zijn ziekbed hielp hij anderen, onder andere jarenlang in het plaatselijke verzorgingstehuis met de maaltijden. Voor mij staat mijn vader symbool voor het CDA. Een partij die iedereen in de samenleving naar vermogen mee laat doen. 

Waar wil jij mee aan de slag?

Inwoners, ondernemers en de overheid  geven samen de toekomst van Groningen vorm. Overheden zijn lang gewend geweest om van binnen naar buiten te werken. Op het provinciehuis werd er bedacht, bepaald, geïnitieerd en geregisseerd. Die tijd is voorbij. Provinciale vraagstukken kan de provincie niet in haar eentje vanuit het provinciehuis oplossen. Daar hebben we inwoners, ondernemers, professionals en gemeenten voor nodig. De kracht ligt in het samen zaken oppakken voor Groningen. Het CDA juicht initiatieven vanuit de samenleving toe. Daarmee willen we aan de slag. Samen met betrokken bewoners, instanties en bedrijven, samen met u!

 

 

"Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat je pas echt verandering kunt brengen als je samen werkt met inwoners, instanties en bedrijven."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.