24 februari 2017

Kandidaat CDA-kamerlid Anne Kuik maakt dorpenronde door gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL – Kandidaat CDA-kamerlid Anne Kuik brengt op zaterdag 4 maart een bezoek aan de gemeente Stadskanaal. Kuik legt een dorpenronde af op uitnodiging van CDA Stadskanaal. De Groningse christendemocrate staat op de verkiesbare elfde plaats van de CDA-kieslijst bij de landelijke verkiezingen op 15 maart.

 “Wij vinden het van groot belang dat in Den Haag onze belangen worden behartigd door mensen die onze regio kennen”, zegt fractievoorzitter Gert Jan Boels van CDA Stadskanaal. “Daarom laten wij Anne Kuik graag zien wat er speelt in onze dorpen en wijken, het belang van vrijwilligerswerk voor de leefbaarheid in dorpen en wijken bijvoorbeeld.”

Dorpenronde
Anne Kuik maakt een vijf uur durende dorpenronde tijdens haar werkbezoek. Dat begint in Musselkanaal met een gesprek met dorpsbelangen. Vervolgens neemt de CDA-kandidate een kijkje in woon- en zorgcentrum A-Horst om vervolgens een bezoek te brengen aan Mussel. In Vledderveen maakt zij kennis met de werkgroep Snel Internet Westerwolde. Vervolgens gaat ze naar Onstwedde om een kijkje te nemen bij dorpsbelangenorganisatie Ocrea, jeugdsoos De Boerderij en de lokale Coop supermarkt. In Alteveer bezoekt Kuik dorpshuis De Drijscheer met de nieuwe Ruilwinkel Westerwolde. Ze sluit haar dorpenronde af in Stadskanaal, waar ze een rondje over de weekmarkt maakt.

Gevoel voor onze regio
“Wij hebben er bewust voor gekozen om niet naar zaaltjes te gaan, waar zij speeches houdt”, licht Boels toe. “Volgens ons is het voor een kamerlid veel waardevoller om proeven wat er leeft in de lokale samenleving. Dan krijgen wij na 15 maart een Gronings kamerlid met gevoel voor onze regio.”

 

Op deze website zullen we het programma van de dag verder aanvullen.

Wilt u meer informatie ontvangen over het programma van onze dag dan kunt u u mailen naar cdafractiestadskanaal@gmail.com.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.