21 september 2016

CDA eist duidelijkheid over openhouden openluchtzwembaden

De CDA-fractie in Stadskanaal wil duidelijkheid over het openhouden van de openluchtzwembaden. Het betrokken personeel, de bevlogen vrijwilligers en de bezoekers, niemand weet of de baden ook volgend jaar geopend zullen zijn. Het zwemseizoen is na een warm slot als een nachtkaars uitgegaan. Maar naar de stellige overtuiging van het CDA kan de sluiting niet voor altijd zijn. De baden in Stadskanaal, Musselkanaal en Onstwedde hebben recht op duidelijkheid. De fractie heeft daarom schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Nieuwe informatie

De discussie over de toekomst van de zwembaden is al vele malen uitgesteld. Daarnaast is de CDA-fractie onder andere tijdens werkbezoeken aan de baden geconfronteerd met nieuwe informatie. Informatie die voor de raadsleden tot op dat moment onbekend was. En die een veel positievere kijk geeft op de eventuele toekomst van de openluchtbaden.

Schriftelijke vragen

Bij monde van fractievoorzitter Gert Jan Boels heeft de CDA-fractie daarom nu schriftelijke vragen aan het college gesteld. De fractie wil weten of het klopt dat er betrouwbare nieuwe informatie is omtrent het open houden van de baden en wil op korte termijn in de openbaarheid hierover discussiƫren. Dit juist ook voor alle enthousiaste betrokkenen. Deze verdienen duidelijkheid omtrent het openhouden van de openluchtzwembaden.

 

g.j.boels@stadskanaal.nl

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.