Mijn naam is Agnes Wubs-Kramer(1973), ik ben getrouwd en samen hebben we 3 dochters en 1 zoon. We wonen in Onstwedde, waar mijn man geboren is en waar ik woon sinds mijn 11e levensjaar. Het dorpsleven bevalt ons goed.

In mijn dagelijks leven werk ik als verpleegkundige bij Zorggroep Meander in Veendam, ik werk daar op een revalidatieafdeling. Deze baan vind ik erg leuk, de wisselende diensten, maar ook het wisselende werk tussen de zorg aan het bed en de organisatie rondom de zorgvrager. Naast mijn werk volleybal ik bij VCO’72, ook wandel ik graag door onze mooie omgeving. Verder ben ik actief in de interkerkelijke kerstnachtdienstcommissie. Daarnaast ben ik ouderling jeugd en gezin, dit doe ik in duo functie. Sinds een paar jaar organiseren we in ons dorp een gezamenlijke start en afsluiting van het kerkelijk seizoen, van deze commissie ben ik ook lid.

Sinds december 2018 ben ik in de fractie gekomen, na eerst een half jaar als eerst opvolgende te zijn geweest. Sinds maart 2022 ben ik voorzitter van de fractie. Ik wil graag meedenken en meebeslissen over de maatschappij, in het belang van onze burgers. Het raadslidmaatschap is hier een mogelijkheid toe. Het CDA is voor mij de partij waarin ik mij goed kan vinden. Het geloof is voor mij belangrijk, normen en waarden horen hierbij. Waarbij het omzien naar elkaar een onderdeel hiervan is. Dat iedereen mee kan doen in de samenleving en dat we goed met onze samenleving omgaan. Maar ook dat er zorg is voor elkaar, dat mensen in een kwetsbare tijd van hun leven in goede handen zijn. Dat er verbindingen blijven ontstaan tussen jong en oud. In onze gemeente wil ik mij sterk maken, om goed te kunnen werken en wonen voor jong en oud.

De komende 4 jaar willen we werken aan de leefbaarheid in onze gemeente, inzetten op mogelijkheden voor meer woningen en ook voor ons belangrijk dat we de financiën stabiel krijgen. Waarbij we ons willen inzetten voor behoud van de maatschappelijke voorzieningen.

Mijn portefeuilles zijn:

  • Bestuur, integrale veiligheid en organisatie/dienstverlening
  • Volksgezondheid
  • Economie, innovatie en duurzaamheid

Tweede woordvoerder

  • Financiën
  • Jeugd
  • Zorg en welzijn

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.