12 februari 2019

Heirhuys in Visvliet

Op dinsdagavond 12 februari 2019 is een afvaardiging van de CDA fractie aanwezig geweest bij de presentatie van de verbouw van het Heirhuys in Visvliet. Het pand van de voormalige kruidenierswinkel van 'De Wind' is door de Stichting Visvliet Vitaal aangekocht, er zijn plannen gemaakt en er is nauw contact met de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM). 

Dit is een organisatie die bestaat uit een netwerk van vrijwillige adviseurs. Wanneer actieve burgers beweging brengen in hun gemeenschap, dan kunnen zij advies krijgen van bevlogen professionals. Zo kunnen plannen en ideeën nog sneller gerealiseerd worden. Dit is ook gebeurd in Visvliet.

Er was een prachtige presentatie van de plannen voor verbouwing van het pand waarin door een architect werd weergegeven hoe de ruimte voor een huiskamer, een winkel met streekproducten en een B&B plaats zouden kunnen krijgen. De naam staat al vast; Het Heirhuys. 

Als CDA fractie vinden we het geweldig te zien hoe een idee ontwikkeld wordt van onderaf. Inwoners zijn met elkaar in gesprek en niets staat vast. We wensen de inwoners, de Stichting Visvliet Vitaal en alle betrokkenen veel plezier bij de verdere totstandkoming van Het Heirhuys.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.