25 september 2018

Reheat en Garnwerd aan Zee, ondernemers met passie en trots

In het kader van het ontdekken en ontmoeten van de nieuwe gemeente heeft het CDA, weer twee inspirerende bedrijfsbezoeken afgelegd. We waren te gast bij Johannes Hut van Reheat en Frans Nooren van Garnwerd aan Zee, twee zeer gepassioneerde en (terecht) trotse ondernemers.

Johannes Hut (Reheat) heeft vanuit zijn  passie voor techniek en duurzaamheid een concept met warmwaterapparatuur weten te ontwikkelen welke bij melkveehouders, campings, sportverenigingen etc. Een forse besparing van aardgas teweeg brengt en zelfs aardgasloos kan worden toegepast. 

Johannes heet ons meegenomen in zijn visie en laten zien, door anders te kijken naar energieverbruik en het combineren van technieken, dat er vaak eenvoudig grote besparingen te behalen zijn.

Hierna zijn we te gast geweest bij Garnwerd aan Zee waar ondernemer Frans Nooren met zijn passie voor gastvrijheid en gevoel voor kwaliteit een restaurant heeft gecreëerd waar een ultiem gevoel van genieten een belevenis is.

Frans heeft ons meegenomen in het proces van de totstandkoming van zijn droom. De tegenslagen, de successen maar ook de spanning tussen verschillende belangen van omwonenden, gemeente, provincie en de ondernemer. 

Het heeft de CDA’ers laten sterken in hun overtuiging: “meedenken en faciliteren vanuit mogelijkheden i.p.v. redeneren vanuit beperkingen” als ondernemersvriendelijkegemeente voor trotse, innovatieve en gepassioneerde ondernemers. 

Auke Dijkstra
CDA westerkwartier
#kerngezondwesterkwartier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.