27 oktober 2018

Samenleven doe je niet alleen! Zo ook is voetballen een teamsport en dat doe je niet alleen!

Sporten is gezond en het bevordert samenwerking en doorzettingsvermogen. Sporten kan in bredere zin veel betekenen. Sporten als sociale stimulans, als middel voor integratie van vluchtelingen zoals de tennisvereniging liet zien, maar ook sport om de jeugd te stimuleren actief te blijven.

Zaterdag 13 oktober jl. hebben we als CDA-érs de handen uit de mouwen gestoken bij VEV’67 om in de pauze koffie en thee te schenken. Het weer werkte goed mee, en de uitslag ten gunste van het eerste elftal was ook naar ieders tevredenheid.

Om deze sociale stimulans te blijven realiseren in t Westerkwartier en in veel gevallen ook te onderhouden is er een goed vrijwilligersbeleid nodig en goede sportaccommodaties. VEV’67 bezit maar liefst meer dan 300 vrijwilligers waar telkenmale weer op gerekend kan worden.

Het CDA wil dan ook veel aandacht en inzet besteden aan sporten en bewegen. Wij zijn trots op de vele sportaccommodaties binnen ’t Westerkwartier met veel variëteit en goed onderhouden voorzieningen in al onze sport dorpen.

Blijvende ondersteuning en stimulering van vrijwilligerswerk en sport en beweging is een heel belangrijke CDA thema.

 

Martin te Brake

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.