Herma Hemmen

Fractievoorzitter en nummer 2 op de lijst

Ik ben Herma Hemmen en ik sta op nummer twee van de kandidatenlijst van CDA Westerwolde. De afgelopen raadsperiode heb ik mij als fractievoorzitter en raadslid met veel plezier in mogen zetten voor onze mooie gemeente Westerwolde.

Ik ben geboren en getogen in Ter Apel. Samen met mijn man en kinderen - dochter Michelle (21) en zoon Thomas (17) - woonachtig aan de Kloosterveenweg naast de boerderij van mijn ouders. Ons gezin is uitgebreid met twee prachtige bouviers en een eigenzinnige grijze roodstaartpapegaai. Dit brengt veel gezelligheid binnen ons gezin. Samen met de honden ben ik dagelijks in de prachtige Ter Apeler bossen te vinden.

Naast mijn rol als raadslid ben ik fulltime werkzaam als senior-adviseur binnen het sociaal domein in Noord-Nederland. Mijn opleidingsachtergrond is HBO-sociaal juridische dienstverlening en toegepaste bedrijfskunde. Ik heb kennis van de maatschappelijke opgaven die voor veel gemeenten een grote uitdaging zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de jeugdzorg, de hoge uitgaven aan zorgkosten, kinderen die opgroeien in armoede, en een steeds groter wordende groep mensen die geen aansluiting meer heeft in de samenleving. Voor deze zaken zet ik mij graag in, zowel professioneel als in de functie van raadslid. Het is mijn ambitie om daadwerkelijk het verschil voor inwoners te kunnen maken.

Acht jaar geleden ben ik min of meer bij toeval in de lokale politiek terecht gekomen. Nog redelijk naïef over de verantwoordelijkheid en de tijdsbesteding die daarbij komt kijken. Maar ik heb geen dag spijt gehad. Ik vind het belangrijk dat onze gemeente een levendige gemeente blijft, waar jong en oud met plezier kunnen wonen en werken. Waar het veilig is en waar we omzien naar elkaar. Door krachten te bundelen krijgen we dit samen voor elkaar “Met lokale kracht!”.  Daar zet ik mij met hart en ziel voor in.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.