Annejet Jansma, Grijpskerk

Fractielid

Wie ben je
Ik ben Annejet Jansma ('75) en kom uit Grijpskerk. Dit jaar ben ik tien jaar getrouwd met Remco Wolf. Samen hebben wij 3 schatten van kinderen. De jongste is bijna 3, de middelste 5 jaar en de oudste is 7 jaar. De kinderen gaan naar CBS de Borgstee in Grijpskerk.Ik heb op dit moment in mijn leven er bewust voor gekozen om fulltime moeder te zijn. Daarnaast ben ik actief in het vrijwilligerswerk van kerk tot school.

Achtergrond
Ik ben opgegroeid in het dorp Grijpskerk. In het dorp heb ik een fijne jeugd gehad. Ik heb hier op de basisschool De Regenboog gezeten en op het voortgezet onderwijs De Hughemarke. Vervolgens de MBO opleiding levensmiddelentechnologie gedaan in Bolsward. Daarna heb ik in Deventer de HBO opleiding Internationale Agrarische Handel, van Hall Larenstein gestudeerd.

Na afronding van deze studie ben ik gaan werken bij de grootste bloemenveiling ter wereld namelijk bloemenveiling Aalsmeer.  Mijn laatste functie binnen de bloemenveiling was accountmanager. Hierbij was ik o.a. verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relaties met de sierteeltproducten. De acquisitie van nieuwe klanten en de ondersteuning van de sectiebesturen. Tijdens een reorganisatie in 2006 ben ik gestopt met het werken bij de Bloemenveiling.

Mijn eerste prioriteit was toen de opvoeding van onze oudste dochter. Maar al snel begon het bij mij te kriebelen het onderwijs trok mij altijd al en ben toen de PABO gaan doen. Na afronding van deze opleiding ben ik werkzaam geweest als invalleerkracht in het basisonderwijs.

Vanaf mijn schooltijd tot aan nu ben ik altijd bestuurlijk actief geweest. Dit varieerde van de jeugdcommissie van de tennisvereniging, opleidingscommissie, introductiecommissie tot aan de kerk. De laatste jaren ben ik actief betrokken bij de PKN kerk in Grijpskerk o.a. in de federatie en fusiecommissie van de geformeerde en hervormde kerk. Daarnaast ben ik ook al vele jaren actief betrokken bij de kindernevendienst.

Motivatie
Mijn reden om op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te staan is de volgende. Ik sta midden in de maatschappij en heb veel contact met mensen. Naast het behouden van goede dingen, zie ik ook punten die verbeterd kunnen worden. Ik interesseer me in grote zaken zoals de gevolgen van de toekomstige herindeling.  Ik wil er voor waken dat we als dorp niet gaan ondersneeuwen in het grote geheel.  Maar ik kan me ook irriteren aan kleine zaken die wellicht u ook een doorn in het oog kunnen zijn, bijvoorbeeld het zwerfafval in de gemeente. Ik vind het belangrijk om wat voor de maatschappij te doen. Voor mij voldoende reden om mee te doen bij deze gemeenteraadsverkiezingen.

De slogan 'als CDA willen we er zijn voor alle inwoners' past goed bij mij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.