Martin Boog, Visvliet

Fractielid

Wie is
Martin Boog (46). Geboren in de stad en opgegroeid in Winsum. Getrouwd met Dorothé(onderwijzeres). Wij zijn in 1997 vanuit Grijpskerk naar Visvliet verhuisd, waar we het met onze 4 zonen erg naar onze zin hebben.

Achtergrond
Als ondernemerszoon toch níet in het bedrijf van pa gestapt maar gekozen voor een hele andere carrière. Ik werk als inspecteur voor A.S.R. verzekeringen. ik bezoek bedrijven en instellingen voor het inventariseren van brand- en inbraakrisico's en het maken van preventie-plannen. Na een eerdere periode in de Gemeenteraad (2002-2006) en diverse secretariaten van verenigingen (Dorpshuis Bartoleshus Visvliet, IJsvereniging Visvliet-Pieterzijl; organisator van De Lauwertocht) weer graag beschikbaar voor de gemeentepolitiek.

Motivatie
Mijn eerste politiek bewustzijn was in de roerige tijd van de jaren '80. Er was veel aan de hand en de situatie leek een beetje op de huidige. Mijn vader maakte zich als ondernemer daarover ongerust en maakte mij en mijn zussen daar op jonge leeftijd al deelgenoot van. Het ondernemersgezin zorgde ook voor een andere eigenschap. Aanpakken & Meehelpen waar dat nodig is, was al snel een tweede natuur. Omdat in de komende raadsperiode een flink aantal klussen geklaard moeten worden is het CDA de mouwen aan het opstropen. In zo een situatie voel ik mij thuis; richting geven, betrouwbaar besturen, gedecideerd bijsturen als dat nodig is en vooral dáár zijn waar de gemeente Zuidhorn het verschil kan maken. Een prachtig stukje Groningen waar we straks met trots de toekomst in gaan, als bepalend onderdeel van een nieuwe gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.