31 mei 2019

Verkeersveiligheid

CDA-Medemblik en CDA waterschap Hollands Noorderkwartier (CDA-HHNK) trekken samen op in het belang van de verkeersveiligheid

Els van den Bosch van het CDA-Medemblik heeft onlangs met raadsvragen aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid van de kruispunten in de Grootslagpolder bij Andijk nadat er in één week tijd -op 14, 15 en 17 mei- drie flinke aanrijdingen hadden plaatsgevonden op deze kruisingen. Gelukkig was er alleen blikschade. Maar het had veel erger kunnen aflopen.

De betreffende kruisingen waren onoverzichtelijk door het groen in de bermen van de kruisingen. Het waterschap Hollands Noorderkwartier is verantwoordelijk voor het maaien van deze bermen. Vanaf 2019 voert het waterschap een nieuw beleid voor het maaien van wegbermen en dijken. Daarbij wordt nog meer rekening gehouden met het behoud van biodiversiteit door per locatie de maaistrategie te bepalen. Uitstekend dus voor de biodiversiteit maar niet zo goed voor de verkeersveiligheid. Het CDA in het waterschap Hollands Noorderkwartier heeft daarom de verantwoordelijk portefeuillehouder in het Dagelijks Bestuur van het waterschap in de commissievergadering van 29 mei bevraagd op het maaibeleid van het waterschap in relatie tot de verkeersveiligheid op deze en andere kruispunten. Dit is een mooi voorbeeld van de wijze waarop het CDA in een gemeente en het CDA bij een waterschap (maar ook het CDA in een provincie of in de Tweede Kamer) samen optrekken in het belang van de samenleving en in dit geval de verbetering van de verkeersveiligheid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.