16 januari 2012

Hindostaanse kerstviering

Eind november 2011 vroeg de voorzitter van CDA Kleurrijk of ik een kerstactiviteit zou kunnen organiseren voor de grootste groep migranten in Den Haag, de Hindostanen. Dit moest voor de kerst plaatsvinden, dus drie weken tijd om de activiteit voor te bereiden. CDA Den Haag omarmde de Hindostaanse kerstviering.
Het leek wel alsof het zo moest zijn: zalen waren op de datum beschikbaar, mensen waren bereid mee te werken, financiën waren op orde. Er was budget voor 70 man.

Ik heb gericht Hindostaanse organisaties uitgenodigd om met hun vrijwilligers aanwezig te zijn. Het liep storm bij het aantal aanmeldingen. De kerstviering zelf vond plaats in een mooie versierde zaal in Segbroek dat ruimte bood aan 120 man en dat was precies het aantal dat deelnam aan de kerstviering.
Vanuit het CDA waren er belangrijke sprekers: oud-wethouder Dowlatram Ramlal; landelijk Bestuurslid Bart van Meijl; Den Haag, voorzitter bestuur Co van der Aa, en fractievoorzitter Gert Jan Bakker. De fractie en medewerkers werden ook aan het publiek voorgesteld. Tot slot richtte de voorzitter van Kleurrijk Kaya Koçak een woord tot het publiek.
Mooie inspirerende woorden zijn er gesproken: “elkaars feesten vieren”; “een eer om hier te zijn”; “vertel de mensen dat Ik er ben, zegt het Kind”; “het CDA is een religieus geïnspireerde partij”.
Hindoes, moslims en christenen hebben kennelijk behoefte aan een Kerstviering waar veel Hindostaans christelijke kerstliederen werden gezongen en met een christelijk thema: het kerstverhaal.
Ook jongeren vulden aan wat kerst voor hen betekent: ‘aandacht krijgen van je ouders, zodat je goed kunt presteren op school’.
Na afloop kreeg het publiek een wenskaart mee van het CDA voor gezegende kerstdagen en een krentenbol met een kaars.
Een Hindostaanse Kerstviering met vrijwilligers is ook ‘CDA in de grote stad’.

Hier kunt u een foto-impressie van de Hindostaanse Kerstviering vinden.

Mitra Rambaran

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.