21 maart 2011

Ruth Peetoom

Ruth Peetoom vindt diversiteit belangrijk “Omdat het CDA een diverse partij is, en ik denk dat dat op dit moment onvoldoende naar voren komt. De uitgangspunten van het CDA worden ook gedeeld door mensen met een heel andere religieuze of culturele achtergrond.”

Als Peetoom de partijvoorzitter zou worden, zou zij daarom actief de inbreng vanuit verschillende hoeken opzoeken. Ook bij het opstellen van het verkiezingsprogramma bijvoorbeeld. Dat haar dat wel is toevertrouwd blijkt uit het feit dat zij – als vicevoorzitter van de Commissie Frissen – door de inbreng van onder meer CDA Kleurrijk te vragen, precies dat heeft gedaan. “In het kader van de Commissie Frissen heb ik toen een bijeenkomst met de mensen van Kleurrijk voorgezeten."

"In mijn werk als predikant van een gemeente in Utrecht merk ik dat het zoeken naar diverse inbreng ook heel belangrijk is. ‘Mijn wijk’ is heel divers samengesteld. Onze kerk heeft daarom ook goede contacten met de moslims in de wijk. Wij worden door hen voor de Iftar-maaltijd uitgenodigd (de maaltijd die tijdens de ramadan na zonsondergang wordt genuttigd, red.) en wij nodigen op onze beurt hen weer uit voor onze Pinkstermaaltijd. Vorig jaar ging het zelfs zover dat we tijdens een Iftar-maaltijd twee gebeden hadden, een werd door de imam gehouden, de andere deed ik.”

De ervaring van Ruth Peetoom is wel dat diversiteit niet vanzelf gaan, je moet het actief aanzwengelen. “En dat ben ik zeker van plan.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.