09 juli 2020

Thema Integratie en Immigratie

Gisteren hadden we onze bijeenkomst over het thema Integratie en Immigratie. We hebben we een goede dialoog gevoerd over het gemeenschappelijk huis, integratie en immigratie samen met de panelleden dhr. van Zwol (WI) en de Tweede Kamerleden dhr. Peters en dhr. Amhaouch.

Aan de hand van drie stellingen uit het Zij aan zij document paragraaf 4 ‘Samen Thuis’, hieronder een deel van de samenvatting:

We zijn een land van waarden en tradities waarin we omkijken naar elkaar. We hebben elkaar nodig, want het gaat om onze samenleving, onze ouderen en onze kinderen. We zijn een pluriforme samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. We hebben allemaal rechten en plichten en een gedeelde verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen. Integratie moet van beide kanten komen. Door nieuwsgierig te zijn in een ander ontstaat er een dialoog. Niet focussen op de verschillen, maar de gedeelde waarden blijven belichten. Het is zowel in het belang van de nieuwkomers als van de Nederlandse samenleving om een duidelijk integratiebeleid en een robuust migratiebeleid te ontwikkelen. Begrip voor en acceptatie van de democratische rechtsstaat zijn de basis van onze samenleving. Dat geldt voor alle inwoners van Nederland. Op het gebied van vluchtelingenbeleid en arbeidsmigratie, zijn Europese afspraken essentieel.

Wil je meer weten over ons netwerk of de volgende keer mee willen doen, stuur dan een mailtje naar [email protected] of kijk op onze website www.cda.nl/diversiteit

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.