Om ons klimaat kun je niet heen!

Dat is de titel van het programma voor de bestuursverkiezingen van de Waterschappen.

Waterschappen stammen al uit de tijd van Floris de vijfde en zijn ouder dan de Staat der Nederlanden. Ook in de huidige tijd doen Waterschappen in de luwte hun werk met nieuwe uitdagingen. Zo nu en dan zie je een auto van het Waterschap Hunze en Aa’s bij een sloot staan, naast de weg of ergens in het veld.

Zonder het werk van de Waterschappen zouden we in onze regio echter niet veilig en gezond kunnen wonen. Water is essentieel voor leven. Voor inwoners, ondernemers, maar ook voor de flora en fauna die in onze regio zo mooi is. Voor de toekomst van onze kinderen en de wereld waarin zij leven, voelt het CDA verantwoordelijkheid voor een goede waterbalans. Niet te veel water, waardoor we natte voeten krijgen, maar ook niet te weinig, waardoor het leven uit onze regio verdwijnt. Daarnaast is het van belang dat het water schoon is. Niet alleen voor het waterleven op zich, maar ook voor ons drinkwater en het verbouwen van voedsel.

Goed waterbeheer door het waterschap is daarbij cruciaal. Natuur, landbouw, recreatie en bewoning komen steeds dichter bij elkaar en het veranderende klimaat eist ondertussen meer ruimte voor water, ook in droge periodes.

Lees hier het verkiezingsprogramma >>>

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.