Aafke de Haan-Geertsema

Groningen

Ik ben Aafke de Haan-Geertsema. Getrouwd en heb twee zoontjes van twee en drie jaar oud. Ik ben een echte Groningse. Op mijn achttiende heb ik het dorpsleven (Sauwerd) ingeruild voor het leven in de mooie stad Groningen.

Waarom ik mij als dertiger verkiesbaar heb gesteld voor de waterschappen? Omdat ik mij zorgen maak. Zorgen om de toekomst van de volgende generaties. Wij worden door de klimaatverandering steeds meer geconfronteerd met extreme weersomstandigheden en moeten hier veel meer aan gaan doen. Ik zie de politiek als een ideaal middel om onze leefomgeving te verbeteren. Het typeert mij om de samenwerking te zoeken in plaats van koste wat het kost mijn punt te maken. Het waterschap lijkt mij een plek waar je samen naar oplossingen zoekt en waar je echt verandering teweeg kan brengen.

Ik zet mij namens het CDA graag in voor de volgende punten:
1. Om periodes van droogte door te komen is het van belang om in natte tijden zoveel mogelijk water vast te houden. Dit kan nog veel beter. Er zijn mogelijkheden, zowel in de stad als op het platteland, die nu nog niet benut worden.
2. Veel inwoners hebben last van de torenhoge energieprijzen en de inflatie. De waterschapsbelasting moet daarom betaalbaar blijven en mensen niet extra in hun portemonnee raken.
3. Behoud van biodiversiteit door bijvoorbeeld het aanleggen van natuurlijke oevers en door verbetering van de waterkwaliteit.

Ik hoop 15 maart op je steun! Heb je vragen, goede ideeën of suggesties, laat het mij dan vooral weten via [email protected]. Ik ga graag het gesprek met je aan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.