Ik ben Hermien Plas Kerperien. Ik ben 48 jaar, ik woon in het kleine dorpje Weerdinge,  dichtbij Emmen. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde  Jan. We hebben samen twee lieve dochters, Helen van 18 jaar en Ilse van 11.Jan en ik hebben samen een schapenhouderij. In het winterseizoen hebben we ongeveer 350 schapen. In het voorjaar hebben we met de lammeren heel veel meer dieren. De lammertijd is altijd een leuke, maar drukke tijd.

Naast schapenboerin werk ik bij een adviesbureau in Assen. Ik werk als planoloog aan grote bouwprojecten, waarin bijna altijd water een rol speelt. Op dit moment werk ik ook bij de provincie Drenthe als gebiedsregisseur stikstof. Een enerverende tijd, zowel in inhoudelijk, politiek, strategisch en bestuurlijk opzicht.

Sinds twee perioden ben ik AB lid. De laatste jaren ben ik ook fractievoorzitter, commissievoorzitter en lid van de agendacommissie. Toen ik bijna 8 jaar geleden begon was het waterschap een stoffige instantie, er gebeurde nooit wat. Het was even wennen als oud-raadslid van de gemeente Emmen. Als raadslid kregen we stevige dossiers voor de kiezen, zoals het verplaatsen van de dierentuin. Daar heb ik veel van geleerd.

Echter, het waterschap is de afgelopen periode helemaal niet zo saai meer. We hebben nu overstromingen, harde wind die in de winter het water tegen de dijken opstuwt, in de zomer droogte en zijn we via onze riolen voorspeller van corona verspreidingen.  Allemaal relevante klimaat en maatschappelijke opgaven waaraan ik mijn steentje wil bijdragen. Ik heb de ervaring en de juiste achtergrond om hierin wat te kunnen betekenen.

Mijn motto is dan ook:  water doet ertoe!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.