Deze week de eerste officiële werkweek op de nieuwe locatie. Beetje zoeken en het sfeertje is anders maar laten we ook niet zeuren want alles is prima geregeld!

Overigens ook veel buiten het pand geweest met bezoeken aan diverse partijen. Op de agenda stonden de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandse Bank en Raad van State. Goed en interessant om de mensen daar te ontmoeten.

Een onderwerp waar de Raad van State tussen neus en lippen door over sprak maar me bezig blijft houden is begrijpelijkheid van uitspraken. En ik denk dat we daar in het kader van versterken van onze rechtsstaat inderdaad een wereld te winnen hebben.

Het was ook een week van veel schriftelijke inbrengen. We zijn niet heel de dag aan het debatteren, er gaat vaak al veel aan vooraf. Deze week voor mij onder andere de telecomwet, belastingen 2021 voor bedrijven, kwijtschelding lokale belastingen en veilingsregeling 3,5 gHZ-band.

Dinsdag was een debat over de Eurogroep en over witwassen spraken we donderdag. Instanties die aan de lat staan om witwassen te voorkomen vragen om een wet die het mogelijk maakt gegevens te delen. Een wet die door de 2e kamer is maar stil ligt bij de 1e kamer. De angst is inbreuk op privacy. Ook ik vind privacy een groot goed. Daarom is dit vraagstuk zo vaak onderzocht, juist op dit thema. En ondertussen lachen criminelen ons gewoon uit. En geloof me. Dit gaat niet om klein bier!

Woensdag het debat over dubbelmandaten van nieuw benoemde staatssecretarissen. Mag het, en moet je het willen. De uitkomst was wat mij betreft duidelijk. Los de onduidelijkheden op en nee, we moeten het niet willen!

Ondertussen in de krant het bericht: #toeslagenaffaire loopt opnieuw vast! en als ik dat lees voel ik me als kamerlid enerzijds pissig, anderzijds machteloos. De punten benoemd in het artikel zijn al meerdere keren aangehaald door de kamer in debatten en de tientallen moties die ingediend zijn waren ook glashelder. Ik wil hier dinsdag echt een gesprek over in de plenaire zaal met de bewindspersoon. De lijn moet omhoog! Daarom heb ik verzocht om mondelinge vragen te mogen stellen. Ben benieuwd … .

Fijne zondag!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.