Never a dull moment …


Iedere maandag begin ik met werkbezoeken of gewoon koffie met burgers, wethouders, raadsleden of bedrijven over onderwerpen die actueel zijn in mijn portefeuille. Op dit moment gaan veel gesprekken over financiële problemen bij gemeenten. Over problemen bij de belastingdienst of in ons fiscale stelsel en  over regels waar bedrijven tegenaan lopen. 
Dinsdag een bijeenkomst met de kwartiermaker aangesteld om inspectie op belastingen vorm te geven. En ik ben blij dat deze kwartiermaker er is en ben ook blij met de oprichting van deze inspectie. Maar na dit gesprek voelde de voorgestelde inrichting niet goed. Is de onafhankelijkheid voldoende geborgd als je eerst rapporteert aan de minister en niet tegelijk aan de Kamer? Dus heb ik een SO (soort schriftelijk debat) aangevraagd. We moeten het gewoon meteen goed doen! Voorkomt gedoe achteraf! 
Woensdag ging over regeldruk. Bekend verhaal maar daarmee nog niet opgelost. Ik denk dat het begint met een hele kritische houding van ons als kamer op iedere regel die we voorbij krijgen. Nut en noodzaak versus kosten en praktische uitvoerbaarheid. Ook gewoon doen dus! 


En dan het debat Afghanistan met alle gevolgen die je hebt gelezen in de krant. Onvermijdelijk maar ook wel verdrietig. Blijft mensenwerk en het is niet gezegd dat de mensen aan de kant het beter hadden gedaan. We moeten alles op alles zetten om te zorgen dat dit vertrek het werk wat nog gedaan moet worden niet belemmert! Want we zijn er nog niet!

Deze week wat minder debatten dus tijd voor 2 punten op mijn #ditmoetechtandersbord —> suggesties voor een betere naam WELKOM

- De fiscale en financiële maatregelen die nodig zijn om de woningmarkt gezonder te krijgen naast het bouwen bouwen bouwen. 
- een pamflet over de toekomst van ons fiscale stelsel Eerlijk belasten. Ik deel deze komende weken graag zodat jullie kunnen schieten voor ik hem verder breng. 


Volgende week #prinsjesdag en ik ga wel. Met hoedje! En degene die me een beetje kennen weten dat voelt heel oncomfortabel. Ik ben wel heel trots dat Jacobine Bekkers deze heeft willen maken voor me. Made in #gemertbakel!
Fijne dag!

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.