Vorige week schreef ik over een debat bij Binnenlandse Zaken. Het ging daar op een gegeven moment over de fundamentele discussie welke taken waar thuishoren —> Rijk, Provincie en Gemeente. Ik vind echt dat we deze discussie snel op moeten starten. Ook om financieel structureel orde op zaken te stellen. Vooral voor onze gemeente komt deze discussie echt geen dag te vroeg! Omdat ik moeite heb met woorden zonder daden, heb ik daarom vorige week een motie ingediend. Dinsdag was de stemming daarover en ruim aangenomen. Mooi stapje vooruit en erg blij mee! Nu de uitvoering nog! 

Ook mobiele bereikbaarheid van 112 stond weer op de agenda. We kunnen van de maan naar NL bellen maar op verschillende plekken in ons land lukt het nog steeds om mobiel 112 te bellen. En ja het klinkt simpel en ja de uitvoering is complex. Maar toch moet dit beter. Teveel gemeenten hebben zich de laatste weken gemeld dat dit probleem bij hen blijft spelen.

En goede bereikbaarheid is ook overal glasvezel. Uitdagend zijn hierin de (financieel) lastig te ontsluiten (witte) gebieden. Om voor deze gebieden ook met oplossingen te komen heb ik samen met een paar andere partijen een motie ingediend. Corona heeft ons maar weer eens laten merken hoe belangrijk digitale bereikbaarheid is. 

Dit was daarnaast weer een week van indrukwekkende gesprekken. Ditmaal met gedupeerde van het faillissement Conservatrix. Hebben de DNB en de overheid steken laten vallen? Die vraag ligt de komende tijd voor. En na deze vraag komt meteen de volgende vraag ... en hoe gaan we met deze mensen om? 

De week afgesloten met bezoekjes aan #smaakmakers NPO Radio 1 en daarna naar Papendal. Mooie gesprekken over hoe belangrijk het is sport hoger op de politieke agenda te krijgen. Maar ja, ik ben al een believer dus ze hoefde me niet te overtuigen!

Dit weekend mijn eerste hele grote plenaire debat voorbereiden. Het verantwoordingsdebat 2020. Spannend moment ...!
 
Op naar een nieuwe week!
Maar eerst goed weekend!

#teamcda #doenwaarhetomdraait 
En er mag ook gewoon gelachen worden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.