De afgelopen dagen hebben we allemaal met ingehouden adem gekeken naar het natuurgeweld op de bovenwindse eilanden. De gevolgen van orkaan Irma zijn ongelooflijk. De beelden tonen dat eerste hulp nu hard nodig is, maar ook dat het nog lang zal duren voordat de voorzieningen op het eiland weer zijn hersteld.
 
Onze militairen zijn ingezet voor de eerste noodzakelijke hulp. We zijn blij met hun aanwezigheid daar om de inwoners te helpen en te beschermen tegen plunderingen. Voorts is het Rode Kruis onderweg en worden er hulpgoederen geleverd.


Aanstaande zondag gaat koning Willem-Alexander samen met minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Plasterk naar Cura├žao. Daar worden ze nader ge├»nformeerd over de hulp die wordt verleend.

Het CDA is blij dat er vanuit de regering alles aan gedaan wordt om de mensen op de eilanden bij te staan. Wij zullen de situatie nauwgezet volgen, want het gevaar is namelijk niet geheel geweken.

Tot slot wil ik iedereen wijzen op de mogelijkheid om te doneren. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Rode Kruis

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.