Sinds mei 2020 ben ik lid van de Tweede Kamer namens het CDA. De afgelopen zes jaar was ik actief als (duo) raadslid voor het CDA in Leiden en werkzaam binnen het Sociaal Domein. In de Kamer ga ik mij bezig houden met Wonen, Ruimtelijke Ordening en Omgevingswet. In 2018 ben ik getrouwd met Kirsten en samen wonen we in Leiden. 

Ik ben al jaren lid van het CDA omdat dit een partij is die kiest voor de kracht van de samenleving. De samenleving is allereerst aan zet, waarbij we er met elkaar het beste van maken. Daarnaast is het CDA een brede volkspartij waar iedereen welkom is. 

Zelf kom ik uit Leiden, de stad waar ik geschiedenis studeerde. Mijn ouders groeiden op in het nabijgelegen Rijnsburg waar zowel mijn vader als opa actief waren in de ‘bloemen’. In deze regio voel ik me thuis en woon ik met veel plezier samen met Kirsten. 

In 2017 voerde ik campagne voor jongeren en starters. Het is lastig om in deze tijd van flexibilisering bijvoorbeeld een hypotheek te krijgen. Een grote studieschuld door het leenstelsel helpt hier ook niet bij. Tel daarbij op het grote woningtekort en mijn opdracht in de Kamer is helder. Portefeuille: Wonen, Ruimtelijke Ordening en Omgevingswet.

Contactgegevens

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.