Diederik van der Maas

Fractievolger (Wemeldinge)

[email protected]

Wie ben ik?

Mijn naam Diederik van der Maas, 22 jaar oud en ik woon in Wemeldinge. Interesse in politiek en bestuur is al op jonge leeftijd ontstaan. Mede daarom ben ik na de havo bestuurskunde gaan studeren in Den Haag. In september ga ik de laatste fase van mijn studie in waarbij ik mijn master hoop te halen aan de Universiteit Leiden. In de zomer stop ik veel tijd in het Zeeuwse ringrijden. Na 16 maart zou ik graag een plek willen innemen in de gemeenteraad.

Waarom bij het CDA?

Mensen reageren soms wat verbaasd als je als jongere vertelt bij het CDA te zitten. Gek eigenlijk! Het CDA is bij uitstek een partij die zich inzet voor jongeren. Zo was de partij altijd al tegen het afschaffen van de basisbeurs en is het nu na jaren strijd eindelijk gelukt om deze terug in te voeren. Wat mij aanspreekt is het anti-polarisatie karakter van het CDA. Simpel gezegd: niet naar elkaar schreeuwen vanaf de zijkanten maar in het midden samenwerken aan oplossingen voor wezenlijke problemen in het leven van mensen!

Wat doe ik in de Kapelse politiek?

Als steunfractielid voor het CDA en als kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wil ik graag een jong en fris geluid geven aan het CDA Kapelle en de gemeente. Ik zet mij samen met de fractieleden in voor de meeste portefeuilles maar mijn interesses liggen met name bij economie, verenigingen, jeugd en wonen. Wij kunnen het beste ons werk doen voor de gemeente als we genoeg contact hebben met de verschillende inwoners en ondernemers van Kapelle. Hier doen we zelf ons best voor maar schroom zeker niet om contact met mij op te nemen als jij iets aan ons wilt meegeven!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.