CDA Connect: Empathisch wonen

Na het succes van de eerste editie, over positieve gezondheid, vindt op zaterdag 20 oktober (10.00-12.00) in de ECI Cultuurfabriek in Roermond (ECI 13, 6041 MA Roermond) alweer de tweede editie van CDA Connect plaats! Het thema van deze tweede editie is empathisch wonen. Masi Mohammadi, Erik Ronnes en Bob Vostermans laten hun licht over dit thema schijnen.

Masi Mohammadi is hoogleraar Smart Architectural Technologies aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. De titel van haar inaugurele rede luidde ‘Empathische woonomgeving’. Een empathische woonomgeving betreft een slimme woonomgeving van de toekomst. Een dergelijke woonomgeving kan met mensen meevoelen. Tevens kan deze woonomgeving zich aan behoeften van mensen aanpassen. Mohammadi zal tijdens haar presentatie verder over dit thema uitweiden. 

Erik Ronnes is Tweede Kamerlid namens het CDA. Zijn portefeuille omvat onder andere wonen en ruimtelijke ordening. Erik Ronnes heeft in de Tweede Kamer voorstellen gedaan om de woningmarkt vlot te trekken. Hij zal dit thema nader toelichten. 

Bob Vostermans is namens het CDA wethouder in de gemeente Horst aan de Maas. Zijn portefeuille behelst onder meer ruimte, economie en wonen. Hij zal een toelichting geven op de maatregelen die Horst aan de Maas heeft genomen om de woningmarkt in Horst aan de Maas te stimuleren, met name voor starters. Ook de huursector (sociale woningbouw) is een prominent thema.

Als publiek krijgt u, als vanzelfsprekend, de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers en/of met de sprekers in discussie te gaan.

CDA Connect is een ideale gelegenheid om geïnteresseerden kennis te laten maken met het CDA Limburg. Naast CDA-leden zijn niet-CDA-leden dan ook van harte welkom! De toegang is gratis. Aanmelding is geen vereiste. De inloop is vanaf 09.30.

Het CDA Limburg hoopt u van harte welkom te mogen heten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.