19 februari 2021

Gabriëlle Heine

“Laat de Zuid-Limburgse stem horen!”

 

 

 

Ik ben nummer 37 van de lijst, uit Mestreech en ga voor de voorkeursstem.  Ik heb een aantal speerpunten waar ik de harten van de kiezers mee probeer te veroveren. Voor mij zijn een dienstbare overheid, versterking van het MKB en een eerlijke economie, mantelzorg en de armoede-aanpak zaken die ik in Den Haag op de agenda wil zetten.

Armoede aanpak is nodig omdat in Nederland ongeveer 1 miljoen mensen in armoede leven. In Maastricht en Heerlen ligt het armoedepercentage zelfs hoger dan het landelijk gemiddelde. In een welvarend land als Nederland hoort armoede niet thuis. Daarom pleit ik voor een landelijke pilot ‘gezinnen aanpak’. In mijn woonplaats Maastricht werkt zo’n maatwerk gerichte aanpak goed. Je kunt zo voorkomen dat armoede wordt doorgegeven en tegelijkertijd geef je kinderen een gelijke start op het leven. ‘Nederland is te lang een land geweest dat van gemiddelden uitgaat, terwijl er genoeg mensen zijn die de boot missen’. In deze corona crisis is het tegengaan van armoede nóg belangrijker. Daarnaast pleit ik ervoor om de complexiteit van regelgeving aan te pakken, vooral die regelgeving waar mensen tegenaan lopen.

Versterking van het MKB is nodig omdat het MKB de kurk vormt waarop de economie drijft. Die versterking begint bij de inwoners, bij het opnieuw waarderen van de lokale ondernemers en beseffen dat zij onze steun verdienen.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.