20 juni 2017

Opleidingsaanbod CDA Limburg

Een goed begin is het halve werk! Speciaal voor leden en belangstellenden biedt het CDA Limburg diverse cursussen aan die je zullen helpen bij het vervullen van je (toekomstige) raadslidmaatschap. Deelname aan deze cursussen is gratis (m.u.v. de CDA Zomerschool). Heb je belangstelling of aanvullende vragen, dan kun je mailen naar info@cdalimburg.nl

Oriëntatie raadslidmaatschap
Ben jij geïnteresseerd in de lokale politiek en wil je meer weten over de taken en rollen van een gemeenteraadslid? Dan is deze cursus speciaal voor jou! De cursus duurt één dagdeel en is gericht op alle mensen die willen ontdekken of het raadslidmaatschap bij hen past. Belangstellenden hoeven niet per se lid van het CDA te zijn. De cursus wordt twee keer gegeven, namelijk op zaterdag 29 juli en op zaterdag 16 september. Je kunt je voor deze cursus aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cdalimburg.nl.

CDA Zomerschool
De Zomerschool is een jaarlijks event speciaal gericht op nieuwe leden en vindt dit jaar plaats op 25 en 26 augustus. Je leert in snel tempo het CDA, het christendemocratisch gedachtegoed en andere leden kennen. Daarnaast maak je kennis met de politiek en kun je ontdekken wat jouw rol is of kan zijn voor het CDA. Werkbezoeken, discussie, ontmoetingen met prominente CDA’ers, trainingen en workshops vullen het programma. Je kunt je t/m 5 juli aanmelden voor de Zomerschool. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Gemeentefinanciën
Elk raadslid, ook de niet-financieel specialisten, krijgt te maken met de financiën van de gemeente. Als je daar niet dagelijks mee te maken hebt, is dat best lastig. Wij helpen je op weg. Aan bod komen de basisbeginselen van de gemeentelijke financiën, met de nadruk op de rol van het raadslid in het duale systeem. Dit gebeurt door middel van het afwisselen van theorie, praktische oefeningen en het werken met casussen. Deze cursus richt zich speciaal op alle niet-financieel specialisten binnen een gemeenteraadsfractie. Voor de echte financiële specialisten onder de raadsleden zal de cursus geen nieuws bevatten. Deze training vindt plaats op zaterdag 14 oktober en je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cdalimburg.nl.

Kandidaat-raadsledencursus
Kom je hoogstwaarschijnlijk op de kandidatenlijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018? Wil je goed voorbereid aan de eervolle taak als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad beginnen? Volg dan de kandidaat-raadsledencursus! De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en vraagt van de deelnemers een actieve inbreng en voorbereiding. Meer informatie over deze cursus volgt na de zomervakantie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.