08 september 2017

Opleidingsaanbod CDA Limburg

Een goed begin is het halve werk! Speciaal voor leden en belangstellenden biedt het CDA Limburg diverse cursussen aan die je zullen helpen bij het vervullen van je (toekomstige) raadslidmaatschap. Deelname aan deze cursussen is gratis. Heb je belangstelling of aanvullende vragen, dan kun je mailen naar info@cdalimburg.nl

Oriëntatie raadslidmaatschap
Ben jij geïnteresseerd in de lokale politiek en wil je meer weten over de taken en rollen van een gemeenteraadslid? Dan is deze cursus speciaal voor jou! De cursus duurt één dagdeel en is gericht op alle mensen die willen ontdekken of het raadslidmaatschap bij hen past. Belangstellenden hoeven niet per se lid van het CDA te zijn. De cursus wordt gegeven op zaterdag 16 september. Je kunt je voor deze cursus aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cdalimburg.nl.

Gemeentefinanciën
Elk raadslid, ook de niet-financieel specialisten, krijgt te maken met de financiën van de gemeente. Als je daar niet dagelijks mee te maken hebt, is dat best lastig. Wij helpen je op weg. Aan bod komen de basisbeginselen van de gemeentelijke financiën, met de nadruk op de rol van het raadslid in het duale systeem. Dit gebeurt door middel van het afwisselen van theorie, praktische oefeningen en het werken met casussen. Deze cursus richt zich speciaal op alle niet-financieel specialisten binnen een gemeenteraadsfractie. Voor de echte financiële specialisten onder de raadsleden zal de cursus geen nieuws bevatten. Deze training vindt plaats op zaterdag 14 oktober en je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@cdalimburg.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.