19 februari 2021

Raymond Knops

“Als geborgen en getogen Limburger ben ik van jongs af aan grootgebracht met het idee dat je niemand moet vergeten. Dat iedereen erbij hoort. De kracht van de samenleving ligt in de lokale gemeenschap en het verenigingsleven.”

 

In mijn eerste week als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werd meteen duidelijk dat regio’s die verder weg liggen van de randstad niet altijd goed op het netvlies staan. Programma’s die Nederland onderverdeelden in Den Haag - randstad - en de rest van Nederland heb ik meteen afgeschaft.

Randstad en regio’s hebben elkaar namelijk keihard nodig. Provincies als Limburg bieden de oplossingen op het gebied van economie, woningbouw en klimaat waar heel Nederland van profiteert. Vanuit mijn verantwoordelijkheid voor grensoverschrijdende samenwerking heb ik mij de afgelopen periode ingezet om wonen, werken, studeren, en reizen over de grens eenvoudiger te maken, ook in coronatijd.

We hebben de afgelopen maanden ervaren wat het is als verenigingen niet goed kunnen functioneren, als je je ouders, je vrienden of familie niet kunt bezoeken. Laten we leren van deze crisis en waarderen wat we voorheen misschien (te) vanzelfsprekend vonden.

Juist nu, in een tijd van polarisatie en onzekerheid is ervaring, stabiliteit en een resultaatgerichte houding in Den Haag van belang. Daarom ben ik met overtuiging kandidaat voor Limburg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.