Leon Rijkx

Naam: Leon Rijkx

Adres: Zinkenstraat 34 6363 EG Wijnandsrade

Geboortedatum: 05-03-1959 (59 jaar)

Burgerlijke staat: getrouwd met Petra Bosten, 1 dochter (Maud 24 jaar)

Interesses: lezen. wandelen, tennis en skiën.

Werkzaam: Functies in het  onderwijs van 1981 tot 1993 (12 jaar) docent economie, schooldecaan en waarnemend directeur. Vanaf 1993 tot2007 internationaal werkzaam in toerisme: directie en bestuur van luchtvaartmaatschappijen, hotels, reisbureaus en touroperators.

2007 gestart bij Orbis te Sittard projectmanager groot aantal bouw- en facilitaire projecten, thans manager technisch onderhoud, beheer en huisvesting bij Zuyderland Medisch Centrum, aansturen van grote projecten en contracten voor de locatie Heerlen en Sittard.

Sinds 2011 lid van de Raad van Toezicht van de Ambulancedienst Limburg Noord.

Slogan:  Voor continuiteit en stabiliteit!

               Samen zorgen voor leefbaarheidin alle kernen !

 

Motivatie voor kandidaatstelling:

Ik ben 10 jaar actief binnen de politiek en heb gedurende de afgelopen 4 jaar met veel plezier het fractievoorzitterschap voor het CDA vervuld binnen de gemeente Nuth. Ik heb mij verzekerd gevoeld van een fantastische achterban waar ik altijd op kon rekenen. Wij hebben samen met bestuur, leden en de fractie altijd constructief gebouwd aan het wel en wee van onze gemeente. Ook op weg naar de fusie hebben wij op een eerlijke constructieve wijze in gezamenlijkheid de besluiten genomen.

Ik zou graag binnen de nieuwe gemeente wederom jullie vertegenwoordiger zijn om de belangen van groot Nuth in het bijzonder te verwoorden. Daarvoor zal ik altijd benaderbaar zijn voor iedereen. Ik zal mij inzetten om de leefbaarheid binnen de kernen zoveel mogelijk te blijven borgen. Sportverenigingen, ondernemers, agrariërs, vrijwilligers en onze burgers zijn de bouwstenen voor ONS Beekdaelen. Wij willen als CDA er alles aan doen dat in de nieuwe gemeente de stem van de inwoners gehoord wordt. Burgerparticipatie staat zowel bij het CDA alsook bij mij hoog in het vaandel. Als partij voelen wij ons de grootste “ lokale” partij met korte lijnen op Provinciaal en Landelijk niveau als dit nodig is.

Ik zal er alles aan doen om mij de politieke agenda van Schinnen en Onderbanken nog eigener  te maken, zodat ik ook voor deze gemeentes op een weloverwogen manier mijn bijdrage kan leveren.

Rechtvaardig en solidair wil ik graag verder bouwen aan onze groene gemeente. Ik zal daar waar het noodzakelijk is de stem van Nuth en Beekdaelen laten horen en wil ervoor zorgen dat er een basis gelegd gaat worden voor een succesvolle toekomst voor ONS Beekdaelen. Hierin zullen wij alle geledingen van jong tot oud moeten betrekken. Door uw stem zal ik ervoor zorgen dat in Beekdaelen de juiste politieke debatten en besluitvormingen zullen plaatsvinden.

Mijn speerpunten zijn:

Bewerkstelligen goede samenwerking tussen de diverse gemeenten

Meewerken aan een kwalitatief goede klantgerichte dienstverlening

Betrokkenheid van  alle burgers bewerkstelligen

Goede,  betrouwbare partner zijn voor inwoners, verenigingen, instellingen en bedrijven

 

Stem 21 november, lijst 2, nummer 2!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.