13 december 2020

Openluchtzwembad ‘de Bercken’

Het is midden winter en met de feestdagen in aantocht maken veel mensen het extra knus en gezellig in huis. Toch staat voor de politiek nu al enkele weken de aankomende zomer op de agenda. Het openlucht zwembad de Bercken is namelijk al veelvuldig besproken. 

Het college van B&W van de gemeente Beesel is namelijk voornemens, om de concessie overeenkomst met de stichting, welke al 25 jaar de exploitatie van De Bercken regelt, te verlengen met 5 jaar. Een stichting die dit al die tijd al belangeloos met vele vrijwilligers uit de gemeenschap naar volle tevredenheid regelt. Zelfs zo goed dat De Bercken een voorbeeld is voor de regio, waardoor in de afgelopen periodes het zwembad vaker bezoek ontvangt van andere exploitanten om te ervaren hoe wij dat in Beesel doen. Niks aan de hand zou u denken. Gewoon nogmaals een periode van 5 jaar aan deze succesperiode vastplakken.

Niets is minder waar, er klinken namelijk vanuit de gemeenteraad geluiden om de periode in te korten tot twee jaar, om als politiek het gesprek aan te gaan over de samenwerking met de stichting en of het concept wel toekomstbestendig is. 

Als CDA zijn we duidelijk, wat ons betreft blijft, in lijn met het voornemen van het college, de huidige stichting verantwoordelijk voor de exploitatie van De Bercken. Het betreft een initiatief voor onze gemeente met laagdrempelig prijzen zodat ook gezinnen met een kleine beurs hiervan gebruik kunnen maken, maar ook heel belangrijk het initiatief wordt gedragen door onze gemeenschap. Gezien de vele vrijwilligers die zich al jarenlang belangeloos inzetten om ons een heerlijke zwemzomer te bezorgen. Hierbij is het wat ons betreft dus zaak dat we zo snel mogelijk besluiten nemen als bestuur om dit te waarborgen.

Het gesprek met elkaar aangaan is natuurlijk altijd goed maar kan ook gewoon tijdens een lopende overeenkomst. Wij hopen dan ook dat hier voldoende draagvlak voor is bij de drie andere partijen. Zodat we na de gezellige maar toch wat koude winterdagen uit kunnen kijken naar een heerlijk warme zwemzomer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.