25 september 2018

Het Clemensdomein genomineerd voor de Inspiratieprijs

De Inspiratieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, groep of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van letteren, kunst, geschiedenis, natuur of erfgoed.Dit jaar gaat de aandacht uit naar ‘erfgoed’ en in het bijzonder naar de monumenten(zorg).

Het Clemensdomein is een van de 12 monumenten, die door de jury zijn voorgedragen voor deze prijs.Welk monument prikkelt de nieuwsgierigheid tot op de dag van vandaag? En waarom inspireert het vanuit zijn monumentale wortels in het verleden tot in de hedendaagse actualiteit?

Daarvoor komt het publiek aan het woord. In samenwerking met Dagblad De Limburger worden Limburgers gevraagd om een publieksfavoriet aan te wijzen. Het meest inspirerende monument van Limburg wordt op 1 november door gouverneur Theo Bovens beloond met de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg?

Vind je het Clemensdomein ook inspirerend, breng dan je stem uit met een korte motivatie. Dit stemmen kan via de website van de Limburger/stem of www.limburger.nl/stem

De Limburger besteedt in de vrijdag-editie deze weken aandacht aan de 12 kandidaten. Breng voor 1 oktober jouw stem uit op het Clemensdomein met een korte motivatie. Op 1 november 2018 wordt bekend welk monument in Limburg de Inspiratieprijs 2018 toegewezen krijgt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.