21 mei 2018

Kort verslag infoavond Schutterspark

Op dinsdag 17 april vond een openbare infoavond plaats over het Schutterspark. De gemeente en Schutterspark BV, de exploitant, presenteerden de plannen met het park. Met een klimparcours, met toestellen die iedereen moet stimuleren tot (meer) beweging en met mooie wandel- en hardlooproutes. Dit past in een beleid waarin gezond ouder worden hoog op de agenda staat. De toestellen in de speeltuin waren erg verouderd en worden vervangen en uitgebreid door eigentijdse exemplaren die aan alle veiligheidseisen voldoen. Verder zijn er een waterpartij en skelterbaan gepland.

In een erg vol Schuttershüske waren veel buurtbewoners aanwezig. De betrokkenheid was zichtbaar groot en doet ons goed. Dat men echter tijdens die avond ontdekte dat deze avond alleen was bedoeld om te informeren én om de overeenkomst met de ondernemer te ondertekenen, zonder dat er vanuit het publiek nog inspraak mogelijk was, leverde veel gemor op: Wat pijn deed is dat de buurt niet vanaf de allereerste fase bij het plan betrokken geworden was. Vooral toen er sprake was van een mogelijke naamsverandering van de speeltuin, losgekoppeld van ‘Schutterspark’, leverde dat emotionele reacties op. Men is erg gehecht aan deze historische naam.

Er waren uitvoerige informatieronden over het hele park. De informatie werd ondersteund door foto’s, plaatjes en kaarten en hier en daar een filmpje. Een mooie presentatie met mooie plannen, zodat het park het hele jaar open kan blijven. De aanpak vindt in drie fasen plaats: (a) Toestelplaatsing, (b) aanpak van gebouwen en (c) realisering van skelterbaan en waterpartij. Dat eerste zal bij het schrijven van dit verslag volgens planning afgerond zijn en vormt het leeuwendeel. De gebouwen zijn verouderd en toe aan modernisering en deels vervanging.

Als CDA blijven wij betrokken bij het Schutterspark. Immers, in de oude coalitie met onder andere VVD en PvdA is hiertoe destijds het initiatief genomen en een begin mee gemaakt. Heeft u vragen of opmerkingen die u graag aan ons kwijt wilt over dit mooie park, dan horen wij graag van u.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.