15 februari 2017

Aanvraag voorzieningen in Moluks Wijkgebouw

Aan het College van de Gemeente Gennep,
Postbus 9003,
6590 HD Gennep.

Betreft: Aanvraag voorzieningen in Moluks Wijkgebouw.Datum: 9 februari 2017. 

Geacht College, 
De CDA fractie vraagt uw aandacht voor het volgende.
Gennep kent een ruime Molukse gemeenschap. Het mag als bekend worden beschouwd dat de (familie)banden binnen de Molukse gemeenschap zeer hecht zijn.
Ook binnen de Molukse gemeenschap is er sprake van vergrijzing.
Voor het uitvoeren van diverse activiteiten beschikt de Stichting Tjenke Muda  over een Moluks wijkgebouw.
Wekelijks komen daar Molukse ouderen bij elkaar voor geheugentrainingen, gymnastiek en het uitvoeren van gezamenlijke activiteiten of lezingen. Een en ander wordt ondersteund door vrijwilligers. Hiervoor komen zelfs sprekers uit het hele land met relevante onderwerpen voor de doelgroep.
Daarnaast zijn er in het wijkgebouw regelmatig andere bezigheden voor en door de Molukse gemeenschap.
Het gezamenlijke eten is een belangrijke cultuuruiting van Molukkers en draagt bij aan de saamhorigheid.
Voorheen vonden bovenstaande activiteiten plaats in ’t Hökske. Ons is verteld dat het de wens van de gemeente was om terug te gaan naar het eigen wijkgebouw. Zo is geschiedt.
Helaas zijn er in dit gebouw geen voorzieningen om een maaltijd te maken. Vandaar dat er nu maaltijden bij mensen thuis worden bereidt die dan (lopend) naar het wijkgebouw gebracht moeten worden.
De CDA-fractie vindt dat een onwenselijke situatie en vindt dat er dusdanige voorzieningen in dit wijkgebouw worden aangebracht, dat er maaltijden kunnen worden bereidt.
Onze fractie is voornemens om bij behandeling van de voorjaarsnota hiertoe een voorstel in te dienen. Wat ons echter ontbreekt is de kennis over hoe er een keuken kan worden gerealiseerd en wat dat dan zou moeten kosten. Daarom vragen we bij deze aan uw college om ons in te lichten over het kostenaspect hiervan en aan te geven op welke wijze er mogelijkheden zijn om te voorzien in de dekking hiervan.

Wij vernemen graag uw reactie.
Met vriendelijk groet
CDA-fractie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.