08 februari 2017

Binnen het CDA-Gennep hebben we teruggeblikt naar onze wapenfeiten van 2016.

1.      Al enige jaren heeft het CDA aangedrongen op deelname aan het jeugdcultuurfonds. (Dat is een regeling die het mogelijk maakt dat kinderen uit arme gezinnen toch lid kunnen worden van  bijvoorbeeld een fanfare.) In 2016 heeft college uiteindelijk de gemeenteraad voorgesteld om het jeugdcultuurfonds open te stellen voor die kinderen.

2.       We hebben er bij het college op aangedrongen om mee te werken aan de aanleg van een kunstgrasveld bij Vitesse’08. Dit voorstel is aangenomen door de raad. De aanleg is wat opgehouden door de vervelende kwestie over de rubber korrels, maar Vitesse ’08 gaat op kort termijn over tot afronding.

3.       Het CDA drong herhaaldelijk aan op het behoud van de 2x2 baans weg van de N271. Uiteindelijk heeft de provincie de definitieve besluitvorming over de inrichting van de N271 uitgesteld.

4.       We hebben ons ingezet voor de aanleg van een tweerichtingenfietspad langs de Hoofdstraat in Heijen (tussen De Grens en de tramhalte). Dat voorstel is door het college omarmd en de plannen zijn in een vergevorderd stadium.

5.       Het CDA heeft samen met leerlingen van het Elzendaalcollege een werkbezoek gebracht aan het Europees Parlement.

6.       Verder zijn o.a. werkbezoeken afgelegd aan:

a.       Imagro in Ottersum

b.      Maatwerkplaats te Heijen

c.       Milsbeekse sportverenigingen

d.      DSV Zaden in Ven-Zelderheide

e.      Printmarkt in Gennep

f.        Molukse gemeenschap Gennep

g.       Huiskamerprojecten Milsbeek en Gennep (’t Hokske)

7.       Het CDA heeft het college verzocht om het aanbrengen van extra verlichting aan de Goorseweg en het college heeft dat overgenomen.

8.       Ook ons verzoek om extra verlichting langs de Kleefseweg (Ven-Zelderheide – Ottersum) is overgenomen.

9.       We hebben aandacht gevraagd voor de zorgen van bewoners aan de Duivenakkerstraat en Burg. Woltersstraat in verband met de komst Lidl. Dit heeft ertoe geleid dat de plannen zijn aangepast.

10.   Het CDA heeft zich met succes Ingezet voor de aanleg van een fietstunnel onder de rotonde Weverstraat. De plannen worden nader uitgewerkt op haalbaarheid.

11.   Bij herhaling hebben we gewezen op de slechte toestand van de wegen in ons buitengebied. Daar heeft de raad nu extra geld voor beschikbaar gesteld en heeft de eerste onderhoudsinhaalslag plaatsgevonden.

12.   We hebben gepleit voor een nieuwe stadsvisie voor Gennep.

13.   Het CDA heeft gepleit voor een vast subsidiebedrag voor de bibliotheek in Gennep tot  2020.

14.   We hebben verzocht om Zwarteweg (buitengebied) in te richten als 60 km/h zone. De wethouder heeft dit toegezegd mee te nemen bij de inrichting.

15.  We hebben ons ingezet hebben voor de aanleg en aankleding van een verbinding (voor voetgangers) onder de brug over de Niers bij Gennep. Daarbij hoort de aanleg van een vlonder. De gemeenteraad heeft hiertoe besloten.

16.  We hebben ons als CDA fractie sterk gemaakt voor een geschikte locatie voor de nieuwbouw voor verpleegzorgpatiënten. Wij zijn blij met de locatie Op de Logte. Nu nog strijden voor een goede recreatieruimte.

Het CDA heeft in 2016 laten zien, zicht te hebben op verbeteringen voor zowel de korte als de lange termijn.

Ook in 2017 staan wij open voor opmerkingen vanuit iedereen ter verbetering van Gennep en de 4 dorpen. Daar willen wij aan werken. 

 

Met vriendelijke groet,

CDA fractie Gennep

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.