31 januari 2017

CDA bezoekt Megens Elektrotechniek

Op 26 januari bezocht het CDA Gennep het elektrotechnisch bedrijf Megens in Milsbeek. Het onderwerp DUURZAAMHEID staat overal hoog op de agenda, zo ook op deze avond. Tom Wienhofen (directeur) gaf een presentatie, waarbij ruime aandacht was voor discussie over dit onderwerp.

Het bedrijf werkt momenteel met 30 man personeel, hoofdzakelijk in de zakelijke markt in het gebied tussen Arnhem, s’-Hertogenbosch, Eindhoven en Venlo. Het bedrijf levert elektro-installaties, beveiligingstechnieken, werkt aan duurzaamheid, comfort en biedt service aan klanten.

Duurzaamheid op elektro-gebied kan onderscheiden worden in onder andere: verlichting (overgang naar LED), vervoer (bv met elektrische auto’s, fietsen) en opwekken (bv met zonnepanelen).

Op veel gebieden zijn belangrijke ontwikkelingen gaande zoals snellere laadtechnieken, opslaan in duurzamere accu’s, verbruik verminderen door middel van onder andere LED-technieken. En dit zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. Megens heeft hierin een aandeel in zowel advisering als het realiseren van de nieuwste technische zaken. Voor de toekomstige ontwikkelingen op de woningmarkt kan het thema duurzaamheid nog veel betekenen, want in de loop van de tijd is het rendement van onder meer zonnepanelen aanmerkelijk verbeterd. Ook de kosten zijn in de loop van de jaren flink teruggelopen en bedragen nog maar 25% van het prijsniveau van 2006. Bovendien verdien je de investering van een installatie nu in 2 tot 3 jaar terug. Het rendement is nu 90%. Na 25 levensjaren is de opbrengst nog steeds 80%. Het CDA heeft inspiratie opgedaan voor het nog op te stellen nieuwe milieubeleidsplan door de gemeente Gennep. Vooral dachten we aan mogelijkheden voor verduurzaming van de bestaande huurwoningvoorraad en het opnemen van zaken in de prestatieafspraken met de woningcorporaties. Natuurlijk kan de overheid ook een voorbeeldfunctie door zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen aan te brengen.  

Wij bedanken Tom Wienhofen voor zijn ontvangst en presentatie. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.