24 mei 2022

CDA Gennep bezoekt Bovema in Heijen

Vorige week heeft het CDA Gennep een werkbezoek gebracht aan Bovema International b.v. in Heijen. Een gerenommeerde producent van mechanische en natuurlijke ventilatiesystemen, rook en warmteafvoer systemen en brandventilatie. 
Een bedrijf dat haar oorsprong heeft in de gemeente Gennep. Tot voor een aantal jaren terug zat het bedrijf in Milsbeek. Na een omzwerving in Beugen zit het bedrijf inmiddels alweer een aantal jaren op de Groote Heeze in Heijen. Er werken ca. 30 mensen, waarvan ca. 80% afkomstig is uit de gemeente Gennep. Bovema heeft de ambitie om te groeien. 
Bij Bovema worden ventilatiesystemen zelf op maat ontworpen, maar ook geheel op wens van de klant geleverd. Het zijn veelal hoogwaardige aluminium systemen. Het werken met aluminium vergt van lassers specifiek vakmanschap. Dat is de reden dat Bovema samen met de industriële Kring Land van Cuijk en Maasduinen sterkt ijvert voor behoud en versterking van de technische opleidingen van het Elzendaalcollege in Gennep. Studenten van het Elzendaalcollege lopen ook geregeld stage bij Bovema. Belangrijk is het om jongeren in een vroeg stadium te enthousiasmeren voor techniek. 
Daarnaast pleit Bovema voor verdere doorontwikkeling van Intos, waarmee mogelijk op lokaal niveau voorzien kan worden in extra technische arbeidskrachten. 
De CDA-ers waren onder de indruk van het prachtige bedrijf Bovema. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.