14 februari 2019

CDA op bedrijfsbezoek in Ven-Zelderheide

Op 7 februari heeft het CDA Gennep samen met kandidaat Provinciaal Statenlid Ingrid Voncken een werkbezoek afgelegd aan Theunissen Van Kempen dakwerken en zonnepanelen. Het bedrijf is gevestigd in de voormalige manege aan de Vensestraat in Ven-Zelderheide. 
Het bedrijf Theunissen Van Kempen houdt zich voornamelijk bezig met dakrenovatieprojecten in de regio, waarbij het leveren van vakwerk voorop staat. 
Inmiddels is daar het leveren en monteren van zonnepanelen bijgekomen. Dit is een groeimarkt in verband met de energietransitie. “Een prima aanvulling op de dakwerken-tak van het bedrijf”, aldus mede-eigenaar Twan Theunissen. In het kader van de energietransitie ziet het bedrijf een belangrijke opgave in het lokaal opwekken van energie door burgers en bedrijven zelf om daarmee zelfvoorzienend te worden. 
Een groot probleem waar Theunissen Van Kempen tegenaan loopt betreft de arbeidsmarkt voor technisch personeel. Er is nauwelijks aan technisch personeel te komen. Zelfs niet vlak over de grens in Duitsland. Ook zijn er nauwelijks stagiairs beschikbaar in de regio. Dat is volgens Twan Theunissen de "pijnlijke keerzijde van de kenniseconomie".

Tenslotte is gesproken over het kunnen meedoen van lokale ondernemingen aan offertetrajecten van de gemeente Gennep. Een punt waar het CDA in Gennep mee aan de slag gaat.

Weer een aangenaam en leerzaam werkbezoek voor de Christendemocraten. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.