11 april 2023

CDA vraagt om duidelijkheid over woningbouw Heijen

Het CDA Gennep wil dat er snel duidelijkheid komt over de bouw van woningen op de locatie ‘Paardenwei’ in Heijen en heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders tijdens de voorbereidende raadsvergadering op 3 april. De gemeente Gennep is al enige tijd voornemens om te komen tot de bouw van woningen op het perceel dat gelegen is op de hoek van de Heesweg en Dionisiusstraat. Het college heeft er voor gekozen om een bieding uit te schrijven. Geïnteresseerden hebben hun bieding tot en met 31 maart kenbaar kunnen maken bij de gemeente. Het college heeft aangegeven dat er geen biedingen zijn binnengekomen.
‘Om geen verdere, onnodige tijd te verliezen en aangezien Heijen al geruime tijd wacht op de bouw van nieuwe woningen’, heeft de CDA fractie een aantal vragen gesteld. 
In mei 2021 is er door woningbouwcorporatie Destion samen met ontwikkelaar JAVO een concept plan gemaakt voor de locatie ‘Paardenwei’. Dat plan is om moverende redenen op dat moment niet verder doorgezet. Nu er geen biedingen zijn binnengekomen moet er doorgepakt worden, aldus de Christendemocraten.
Het CDA heeft gevraagd of het college bereid is om nog deze maand in overleg te treden met Destion en JAVO en te bespreken of deze partijen bereid zijn om het plan van destijds op te pakken. Dit met als doel te verkennen of tot nadere afspraken gekomen over de ontwikkeling van deze locatie. Dit in overleg met de werkgroep wonen van Hejje Mojjer en rekeninghoudend met de wateropgave. Het college heeft aangegeven het gesprek hierover aan te gaan. Verder heeft het college toegezegd te kijken of grenzend aan de recent ontwikkelde woningbouwlocatie Wethoudershof ook het nog braakliggend terrein dat grenst aan de Kasteelstraat ontwikkeld kan worden. Gelet op de behoefte aan nieuwe woningen in Heijen is het CDA tevreden dat het college ook van deze locatie de (on)mogelijkheden gaat bekijken. Mogelijk dat deze locatie in combinatie met de ‘Paardenwei’ ontwikkeld kan worden, stelt het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.