03 december 2022

Een passende woning voor iedereen

In de vorige coalitieperiode zijn er vele woningbouwplannen ontwikkeld. Het is nu zaak deze ten uitvoer te brengen.
Begin november heeft de gemeenteraad de lokale woonvisie unaniem vastgesteld. Daarin is vastgelegd dat we de komende jaren doorbouwen in alle kernen. Het CDA heeft de ambitie om door te groeien naar 20.000 inwoners. Dit mede om ons huidige, hoge voorzieningenniveau (zoals o.a. scholen, sportgelegenheden) te behouden. Afgelopen jaar was de gemeente Gennep in procentuele zin de snelste stijger qua inwoners in Limburg. Om door te groeien volstaan niet alleen de plannetjes van 4 of 5 woningen. We moeten ook kijken naar grotere locaties. De Heikant in Gennep-Zuid staat voor het CDA bovenaan. Zeker nu het Pagepark vol zit. Verder heeft de kern Gennep niet direct grote uitbreidingslocaties in beeld. Vandaar dat wij als CDA het college van B&W gevraagd hebben om een nadere verkenning uit te voeren naar toekomstige uitbreidingslocaties. Evenals een locatie voor een appartementencomplex voor starters en senioren. Dit om te zorgen voor betaalbare woningen. Daar is dringend behoefte aan. Woningen zijn nauwelijks betaalbaar voor jongeren. Vandaar dat het van belang is dat ook onze woningbouwcorporaties Mooiland en Destion blijven zorgen voor extra sociale woningbouw. 
Ook de roep om moderne zorgcomplexen neemt toe. Steeds meer oudere mensen die niet in aanmerking komen voor een verpleeghuis wonen nu gedwongen in een te groot huis met zorg. Een zorgvoorziening, zoals op het Hoenderpark in Ottersum, zorgt voor doorstroming op de woningmarkt. 
Een punt van aandacht voor de leefbaarheid vormt het toenemend aantal arbeidsmigranten in een aantal straten in onze gemeente. Het CDA vindt het van belang om te zorgen voor een juiste balans. Zodanig dat mensen die vaak al jaren in een omgeving wonen er ook prettig kunnen blijven wonen. 
Laten we zorgen dat er voor iedereen een passende woning voorhanden is. 

Twan Reintjes 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.