08 juni 2021

In Memoriam Jacob van Tankeren

Het oudste lid van het CDA Gennep, Jacob van Tankeren uit Gennep, is donderdag 3 juni jl. op 92 jarige leeftijd overleden. Ruim 30 jaar was Jacob lid van het CDA.
Hij was een trouw lid dat nog regelmatig onze ledenvergaderingen bezocht. Jacob was altijd bereid om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de laatste plek op de kieslijst in te vullen. Daarmee toonde hij tot op late leeftijd zijn betrokkenheid bij het CDA. Maar bovenal was Jacob een echte verenigingsman. Zo vroeg hij na het opstellen van het verkiezingsprogramma of we voldoende aandacht besteed hadden aan het verenigingsleven in onze gemeente. Daar konden we niet genoeg aandacht voor hebben, volgens Jacob.
Jacob is jaren voorzitter geweest van ‘zijn’ Vitesse ‘08. Nog altijd was hij daar een graag geziene gast voor jong en oud. De inzet van Jacob voor deze vereniging is enorm geweest.
Ook is hij prins van Bombakkes geweest en nog altijd lid van de Ex-Hoogheden en Joekskapel Bombarie. Zo veel als mogelijk probeerde hij nog jaarlijks deel te nemen aan activiteiten van de carnavalsverenigingen.
Gennep mist in Jacob een verenigingsman pur sang die zich actief heeft ingezet voor de samenleving en het CDA mist een zeer gewaardeerd lid.

Wij zijn hem dank verschuldigd voor al zijn inzet en betrokkenheid.
Zijn familie wensen wij veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.

Fractie en bestuur CDA Gennep

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.