04 februari 2023

Krakers weg uit Milsbeek

Milsbeek is een aantal inwoners armer. Normaal gesproken wordt een zin als deze niet positief ervaren. In dit geval is echter het hele dorp erg blij met deze ‘krimp’ van ons inwonersaantal. Het oude pand van bakkerij Jacobs aan de Rijksweg in Milsbeek werd namelijk enige (lees te lange) tijd gekraakt. Iets waar vele mensen zich aan stoorden. Niet zozeer het kraken, maar de manier waarop. Vaak was er gedoe in en rondom de bakkerij, dit gedoe ging meer en meer richting het dorp. Iets waar we niet op zaten te wachten. Onze fractie heeft meerdere malen verzocht hier iets aan te doen.
Eindelijk is de projectontwikkelaar gestart met zijn plannen; 18 woningen zullen er komen. Het gaat om een mooie mix van 2-onder-een-kap, vrijstaand en 11 appartementen. Naar mijn mening had hij hier sneller mee mogen beginnen, ook om de overlast van bovengenoemde te voorkomen en om te zorgen dat er nieuwe huizen bijkomen in Milsbeek. Zo kunnen we als dorp meer inwoners verwelkomen. Inwoners die hier wel op legale wijze komen wonen.
Maar goed, het begin is er. Het was even schrikken toen de sloopkranen het karakteristieke gebouw op een toch wel heel prominente plek in Milsbeek met de grond gelijk maakte. Echter zijn het mooie plannen waar de bakkerij plaats voor maakt. Als de ‘Bakkershof’ gereed is (verwachting april 2024)  zal het weer een mooie entree van het dorp worden, zoals de bakker ooit ook geweest is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.