01 februari 2022

Sport leeft in Gennep!

Recent mocht ik een inspirerende informatieavond bijwonen over het sportbeleid in onze  gemeente Gennep. Het was goed om te zien dat sport en bewegen zo leeft in onze gemeente. Er is in jaren niet zoveel gedaan, en dat faciliteren wij graag. Dankzij de inspanningen van wethouder Peperzak en zijn enthousiaste team is de gemeente Gennep inmiddels koploper in de regio qua sportbudget. Ik ben als raadslid trots op het realiseren van onze nieuwe sporthal, een van mijn speerpunten.

Natuurlijk zijn er kanttekeningen. Zo beweegt onze jeugd te weinig. Hoe krijgen we onze kinderen weer de straat en sportvelden op? Voor kinderen wil ik het buitenspelen bevorderen middels meer en goede speelplekken en speelterreinen. Beweegtuinen, trapveldjes en ravotterreinen.
Mijn partij, CDA Gennep,  zet vol in op goede voorzieningen voor sport en bewegen, zowel in binnenruimten als ook in de publieke openbare ruimte.
Dat betekent: goede sporthallen en gymzalen in iedere kern, alsook goede buitensportterreinen. Goede fiets- en wandelpaden. Het zwembad blijft uiteraard behouden.
Wij willen sporten in verenigingsverband stimuleren. De vele (sport)verenigingen geven de gemeente Gennep haar unieke karakter. Het CDA staat pal voor al onze verenigingen. Wij maken ons hard om alle sportverenigingen voor de toekomst te behouden en waar nodig te versterken.
Corona heeft individualisering in de sport versneld. Daarom heeft het CDA extra aandacht voor het individuele bewegen en sporten, zoals fietsen en mountainbiken, wandelen, hardlopen, vissen, paardrijden en schieten.
Vitale en fitte mensen zijn gezonder en gelukkiger. Ons team is versterkt met sportieve jongeren als Yanick Cillesen, Dick van Dijck en Tren Weijers. Wij proberen het goede voorbeeld te geven.
Doet u mee?

Ronnie Rutten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.