Han Geurts

Wethouder

k ben Han Geurts, (45 jaar) geboren en getogen in Horst. Met uitzondering van mijn studie in Utrecht heb ik altijd in Horst gewoond. Reeds meer dan 20 jaar ben ik getrouwd met Lucie Geurts-Saris. We hebben 3 kinderen. 

Ik ben opgegroeid in een hecht ondernemers gezin. Mijn ouders hadden een slagerij in het centrum van Horst (Slagerij Geurts) waardoor ik de mooie maar ook minder mooie kanten van een zelfstandig ondernemer heb mogen meemaken. Zelf heb ik gekozen voor de zorg. Het intensieve contact met mensen als verpleegkundige en later als operatieassistent past meer bij mij.  Inmiddels ben ik al 15 jaar werkzaam bij Zimmer Biomet. Als product specialist begeleid ik een internationaal team van artsen en ingenieurs bij de ontwikkeling van nieuwe knieprotheses.

Ik vind het een eer om als nummer 2 en kandidaat wethouder op de kieslijst te staan,

Vooral omdat het mij energie geeft om samen met anderen iets betekenen voor de omgeving waarbij ik betrokken ben.  Van jongs af aan ben ik betrokken geweest bij diverse verenigingen waaronder, Kinder Vakantie Werk, Jong Nederland, het Jongeren Koor en 20 jaar Rode Kruis. Meestal beginnend als vrijwilliger maar vaak al snel in een bestuursfunctie.  De laatste jaren was ik vooral actief in de stuurgroep Afslag10 en als voorzitter van HZPC. Ik was de kartrekker om samen met enkele buurt bewoners 2 gemeentelijke plantsoenen op te waarderen en er speelmogelijkheden te creëren.

Al deze activiteiten geven me meer energie dan dat ze me kosten. Energie en voldoening die ik krijg als mensen samen bezig zijn om iets moois neer te zetten voor anderen. 

Als geboren en getogen Horstenaar ben ik erg trots op en betrokken bij ons Horst aan de Maas. Ik ben vooral trots op de mensen in Horst aan de Maas. Ik geloof in de kracht van mensen. Iedereen moet de kans krijgen om verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen leven. Niet betutteld vanuit de overheid, maar juist vanuit jezelf als mens. U moet de verantwoordelijkheid kunnen en mogen nemen voor uw eigen leven en uw leefomgeving.  Een gemeente moet dit vooral stimuleren en waar nodig een vangnet vormen.

Ik zal mij daarom ook blijven inzetten om u de kans te geven die u verdient, bij voorkeur vanuit uw eigen kracht. Ik geloof in u, 

Ik GELOOF in MENSEN

 contact gegevens:

Han Geurts

tel.    06-12506420

mail. h.geurts@horstaandemaas.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.