Hans Scheres

Even voorstellen: Ik ben Hans Scheres, sinds 1989 woonachtig in Horst, 68 jaar, getrouwd, vader van 3 zonen en opa van 5 kleinkinderen.

Voor mijn prépensioen was ik werkzaam als directeur van de voormalige LTS en lid van de centrale directie van het Dendron College

In de jaren 90 was ik voorzitter van CDA Horst tot aan de eerste herindeling in 2000.

Sinds 2014 ben ik actief als voorzitter van de Stichting Leergeld Horst aan de Maas, die kinderen uit gezinnen op bijstandsniveau ondersteunt voor onderwijs-, sport-, cultuur- en welzijnsactiviteiten.

In 2017 betrof het 297 kinderen uit 130 gezinnen uit een, volgens het CBS, potentiële doelgroep van 400 ‘arme kinderen’, dus nog een hele weg te gaan.

Dan gaat het over realisatie van CDA uitgangspunten als solidariteit en sociale gerechtigheid in de praktijk.

Als secretaris van de Stichting Sotos, die sinds 2005 onderwijsprojecten realiseert in Senegal, gaan we in maart a.s. weer met 12 leerlingen van het Dendron College voor een uitwisseling in het kader van internationalisering naar de middelbare school CEM in Sindian.

Tevens ben ik voorzitter van de werkgroep Educatie 800 jaar Horst aan de Maas.

Om fit te blijven zit ik regelmatig op de racefiets en mountainbike als lid van de Véloklub Sèrum en was ik actief bij de realisatie van ‘MTB route de Schaak’ 

Ik ben ervan overtuigd dat een middenpartij, dicht bij de mensen, zinvolle antwoorden kan geven op kansen en bedreigingen die op onze weg komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.