Henk Weijs

Raadslid

 

Aandachtsgebieden:

Greenport, LOG's, Regio Venlo, DCGV, Klavertje IV, Greenport Venlo, Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, Gebiedsontwikkeling POL structuurvisie,

Afvalinzameling, Internet/glasvezel.

Belangengroepen: ICH, LLTB, MKB

Dorpsraden: Meerlo, Tienray, Swolgen.

 

Mijn naam is Henk Weijs. Ik ben 54 jaar jong, en woon in het mooie dorp Swolgen. Ik ben getrouwd met Josefien, en samen hebben wij twee inmiddels uitwonende kinderen: Marloes en Jeroen.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij FloraHolland, s’ werelds grootste marktplaats voor bloemen en planten. Ik ben er verantwoordelijk voor de contacten met producenten in ZuidOost-Nederland en het Duitse Niederrhein-gebied. Daarnaast begeleid ik projecten die producenten helpen om een beter resultaat uit de markt te halen. Een voorbeeld daarvan is het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen ondernemers. 

In mijn vrije tijd klus ik graag in huis en tuin, en speel ik regelmatig met vrienden een partijtje tennis. Daarnaast is politiek in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bezigheid waar ik veel tijd in steek, maar ook heel veel voldoening uit haal.

Ik ben politiek actief geworden omdat ik iets wil betekenen voor andere mensen in onze samenleving. Dat klinkt als een cliché, maar dat is het voor mij zeker niet. Ik ben inmiddels 4 jaar politiek actief als raadslid en heb ervaren dat het een enorme voldoening geeft om zaken voor elkaar te krijgen, en daar mensen mee te helpen. Natuurlijk kun je niet iedereen bieden wat hij of zij vraagt, maar dan is er altijd wel een alternatief te realiseren dat ook volstaat. Ik vind het vanzelfsprekend dat je als politicus integer en betrouwbaar bent, en staat voor je besluiten. Iedereen krijgt van mij antwoord. Altijd!

Het CDA is mijn partij. Het CDA kiest voor het politieke midden, en heeft oog voor maatschappelijke én economische belangen, voor jong en oud. Het CDA kiest voor continuïteit en draagvlak. Het CDA is dé partij van de samenleving, die vindt dat iedereen naar vermogen een bijdrage zou moeten leveren aan onze samenleving. Gewoon samen doen!

Als raadslid wil ik met durf en creativiteit zaken oppakken en zorgvuldige keuzes maken, die de belangen van onze burgers en bedrijven dienen. Mijn speerpunten zijn de lokale economie, met name onze prachtige agrarische sector, en de belangen van de kleine woonkernen, zoals mijn eigen dorp Swolgen. Horst aan de Maas heeft 16 dorpen, en ongeacht groot of klein, tellen die allemaal mee. Woningbouw in de kleine kernen heeft mijn speciale aandacht. Ook een zaak waar ik mij sterk voor maak is de aanleg van glasvezel in het buitengebied van onze gemeente. Ik vind dit een voorziening waar iedereen met het oog op de toekomst, gebruik van zou moeten kunnen maken, van ondernemer tot bijv. mantelzorger.

Ik sta op plek 4 van de kieslijst van het CDA. Met uw stem kunnen wij als CDA verder bouwen aan onze mooie gemeente Horst aan de Maas. Ga daarom stemmen op 21 maart. Wij rekenen op u. Dan kunt u rekenen op ons.

Henk Weijs,

 

 

 

Bekijk hier mijn film.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.