Loes Wijnhoven Dirckx

Raadslid

 

Aandachtsgebieden:

Veiligheidsregio, Jeugdzorg, Zorg als verdienmodel,Financiën en P&C, Personeel en organisatie (ICT), Onderwijs.

 

Dorpsraden: Griendtsveen, Sevenum, Kronenberg.

 

Loes Wijnhoven is mijn naam. Ik ben 36 jaar oud, getrouwd met John en samen hebben we 4 prachtige kinderen, Pam Pleun Jan en Daantje. Geboren en getogen in Sevenum, wat voor mij is de mooiste plek van Horst aan de Maas om te mogen wonen.

Sinds 2010 vertegenwoordig ik het CDA als wethouder in het college van Horst aan de Maas. Een bijzondere en mooie uitdaging om te mogen doen.  Een bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving voelt goed. Echter wethouder zijn vraagt veel tijd en energie. Dit in combinatie met  het hebben van een fantastisch gezin met jonge kinderen die inmiddels in een leeftijd komen dat ze steeds meer vragen, alsook een eigen bedrijf, wordt steeds lastiger. Uiteindelijk heeft me dat er dan ook toe doen besluiten me niet meer beschikbaar te stellen als kandidaat-wethouder voor een volgende periode maar daarentegen wel te gaan voor een plek binnen de raad van Horst aan de Maas. Dit met als reden om alle opgedane ervaringen, dossierkennis en het opgebouwde netwerk van de afgelopen 4 jaren de komende periode in te kunnen blijven zetten. U kunt me op de lijst van het CDA dan ook terugvinden en wel op plek nummer 5. En waarom dan eigenlijk bij het CDA? Gewoon, omdat dat past bij de persoon zoals ik ben. De herkenbaarheid van mensen in deze partij is voor mij nog steeds het grootst en dat zegt mij genoeg om hier ook nu weer voor te gaan.

De komende 4 jaar wil ik de focus leggen op de verdere invoering van de jeugdzorg binnen onze gemeente. Hier ligt een grote uitdaging maar dit is ook hét moment om kansen die liggen op dit terrein te verzilveren. Een financieel gezonde gemeente Horst aan de Maas, een belangrijk uitgangspunt waar we de afgelopen jaren ook steeds vanuit zijn gegaan. Ombuigen, maar ook blijven investeren met een gelijkblijvende lastendruk voor onze inwoners. Burgerinitiatieven toejuichen en  ondersteunen waar kan, met trots heb ik mogen ervaren hoe rijk we hiermee bedeeld zijn in Horst aan de Maas en dit moeten we ook zo houden.  Het verenigingsleven ontzien maar vooral ook realistisch zijn in deze en eerlijk naar wat wel kan en wat niet. Kortom mijn ervaringen inzetten waar mogelijk, ik heb er enorm veel zin in!

Naast politiek is er gelukkig nog meer. Op tijd een keertje wandelen met de kinderen en de hond doe ik graag. Verder vieren wat je samen kunt vieren en zorgen dat je plezier hebt in iedere dag. Maar ook lekker thuis kunnen zijn en wat rommelen in en om het huis. En dan hoeft er uiteindelijk niet zoveel te gebeuren om een gelukkig mens te mogen zijn.

Tot slot, ga stemmen op 19 maart. Wij rekenen op u. Dan kunt u rekenen op ons.

 

Loes Wijnhoven

No. 5 CDA Horst aan de Maas

 

 Bekijk hier mijn film

 ------------------------------------------

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.