Olaf Terpstra

Commissielid

Olaf Terpstra, 43 jaar, echtgenoot en vader van twee jongens en woon al 18 jaar in Horst.

In het dagelijks leven ben ik als bouw- en vastgoed professional. In mijn werk heb ik veelvuldig contact met de overheid en marktpartijen maar ook stichtingen, instellingen en verenigingen. Daarnaast ben ik als bestuurslid en vrijwilliger betrokken bij diverse sportverenigingen binnen Horst aan de maas.

Om balans te houden in wat ik doe, zie je me regelmatig hardlopen of mountainbiken door één van die prachtige bossen van Horst aan de Maas. Iets waar we trots op mogen zijn en wat we zeker moeten behouden. Zo nu en dan loop ik ook ronde door de prachtige dorpskernen van Horst.

Ik heb voor de politiek gekozen omdat ik actief een rol wil spelen in de toekomstige keuzen die wij in het belang van de kiezers van ons ‘Horst aan de Maas’ moeten maken.

Het CDA sluit voor mij aan bij wat ik belangrijk vindt. Sociaal, verbindend, ondernemend, mens- en toekomstgericht.

Het is zorgelijk dat het huidig kabinet haar prioriteiten in de afgelopen jaren heeft verlegd. Regionaal moet dat anders.

Ik vind dat iedereen een eerlijke kans moet krijgen als het gaat om werken wonen en welzijn en sta daarom voor solidariteit en het gezamenlijk dragen van verantwoordelijkheid binnen de Horster gemeenschap maar ook de regio.

Door mensen te verbinden, samen te werken en de lasten evenredig te verdelen moeten we een sociale crisis, als gevolg van het huidig kabinetsbeleid, binnen onze gemeenschap voorkomen. Ruimte voor ondernemen, werkgelegenheid, ondersteunen van verenigingen, woonruimte op maat en zorg voor ouderen en elkaar, staan hierin voor mij centraal.

De zorg voor mensen staat onder druk en juist daarom moeten wij borgen dat de kwaliteit en kwantiteit op een eerlijke manier is afgestemd op de zorgbehoevende. In geval ik de kiezers mag vertegenwoordigen zal ik daar nauwlettend op toezien. Ook zet ik mijn in voor het behoud van de subsidies voor het verenigingsleven. De verenigingen zijn de ‘cement’ van onze samenleving dit moet zo blijven. Daarnaast zal ik strijden en hoog inzetten op het realiseren van voldoende voorraad betaalbare huur- en koopwoningen voor alle inwoners in de gemeente Horst aan de Maas.

Dit voor alle starters, gezinnen en senioren die met wat extra steun ook hun woonwensen kunnen verwezenlijken.

Deelt u de standpunten en vind u ook dat het regionaal anders moet?

Ga stemmen op 19 maart.

Wij rekenen op u. Dan kunt u op ons rekenen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.